Transition Town Eindhoven filmavond “Home”

Ik had al eerder de film “Home” bekeken op internet en met de goede contacten bij Transition Town Eindhoven ben ik wederom op de filmavond aanwezig geweest. Uiteraard in stijl, dus klimaat-neutraal. Met de fiets, de ligfiets welteverstaan naar Eindhoven. Goed voor ca. 50 km enkele reis. Idee was om eens mijzelf te testen hoe ik dit onderga, en natuurlijk ook stukje waardering naar TTE toe om concreet bij transport stil te staan.

De route naar Eindhoven is goed verlopen, de filmavond erg gezellig, en s’ avonds om 24.00u naar huis gekoerst. Stipt om 2.00u zondagochtend plaatste ik de ligfiets in de schuur, en rol na een bezoek aan de warme douche moe maar voldaan mijn bed in. Om de volgende ochtend na te mogen genieten van enorme spierpijn…

Op de filmavond heb ik mijzelf ook aangemeld om mee te werken aan het permablitzen van de tuin. Met een permablitz wordt in een middag je tuin onder handen genomen, om hier lokaal voeding te kweken, zonder bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. Er zijn planten die elkaar ondersteunen in het groeien, en elkaar beschermen tegen schimmels/infecties/ziekten. En het blijkt volgens de verhalen een onderhoudsarme tuin te zijn. Iets wat mij wel aanspreekt, ook omdat ik 2 linkerhanden heb qua tuinieren. Zodra ik meegeholpen heb met een permablitz zal ik jullie op dit blog hierover vertellen, en over de permacultuur.

Mocht je de film “Home” eens willen aanschouwen, deze is op Youtube terug te vinden (ook in HD-formaat). Een aanrader. Ook als fotografie-liefhebber heb ik genoten van de kleuren en composities van deze film. Bezoek ook de website van Home: www.home-2009.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.