AutoRAI 2011, going electric

Op Goede Vrijdag (22 april) heb ik een bezoek gebracht aan de AutoRAI in Amsterdam. Specifiek op zoek naar leuke duurzame voertuigen ­čÖé en voor het eerst sinds lange tijd comfortabel reizen met de trein en mijn verse OV-chipkaart (wat weer een drama bleek te zijn toen de NS een storing had en mijn kaart niet kon lezen, ook niet bij de klantenservice op CS Nijmegen).

En de dag mag als geslaagd de boeken in, naast de fikse uren zonneschijn. Vele leuke auto’s waren van de diverse merken opgesteld. Zo zag ik hybride auto’s van o.a. de merken Renault, Opel, Citroen, BMW, Tesla, Fisker. Van volledige studiemodellen tot daadwerkelijk verkrijgbare voertuigen. En… de dag ging echt super toen ik een proefrit als bijrijder mocht meemaken in een heuse Tesla! Op basis van een Lotus Elise is de Tesla gericht op een hoog pret-gehalte, opgebouwd rondom een fikse accu en sterke elektrische motor. Het model waarin ik reed, was nummer 54 in de serie van 250 exemplaren en gebouwd in Amerika. Hoe het rijdt? ┬áSportief, strak geveerd…. en je wordt eigenlijk bij plankgas op brute wijze weggeslingerd in een aanhoudende voorwaartse versnelling. Je moet het mee maken…. beschrijven en/of filmen laat geen goede indruk achter.

Ook heb ik die dag even lopen vergapen aan Fisker: op basis van een hybride auto (elektrische hulpmotor, gecombineerd met een V8…..) waren er weer wel zonnecellen in het dak verwerkt. Of ze aangesloten zijn, dat is vers 2 ­čśë

De stands van Ferrari, Lambourghini, en Bugatti (ja ja, met de Veyron) heb ik ook bezocht, maar sorry…. ze kunnen nog geen hybride leveren.

Uiteraard zijn onderstaande foto’s voornamelijk van elektrisch aangedreven motorvoertuigen (hybride, full electric etc.). De foto’s van de Veyron (1.001 PK) en consorten fossiele-krachtpatsers heb ik maar even van dit blog achter gehouden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.