Arduino solarlogger afgebouwd

Enige maanden houdt het debuggen/foutvrij maken van de solar-logger (op basis van een Arduino Uno continue de opbrengsten van mijn zonnestroompanelen bemeten) mij van de straat. In eerste instantie hing alles met koperdraadjes aan de digitale kWh-meter gekoppeld, simpelweg met de beproefde twist-n-connect methode 😉

Nu toch maar even een oplossing gebouwd met behulp van een cinch-aansluiting. Op de kabel van de So-signaal / kWh-meter in de meterkast heb ik een tulp-plug gesoldeerd. En met behulp van een dremel in de behuizing van de Arduino een opening gemaakt. Hierin is dan een bus/cinch-aansluiting geplaatst, stevig en spelingsvrij.

Binnen de behuizing is de aansluiting naar het Arduino-board gemaakt met 2 dunne draadjes die ik normaliter gebruik op het breadboard/experimenteerbord.

Na even wat testen kwamen de metingen weer binnen op deze stralende zaterdag! En er is nog wat fine-tuning te doen op de software, voor er een release wordt vrijgegeven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *