Arduino solarlogger afgebouwd

Enige maanden houdt het debuggen/foutvrij maken van de solar-logger (op basis van een Arduino Uno continue de opbrengsten van mijn zonnestroompanelen bemeten) mij van de straat. In eerste instantie hing alles met koperdraadjes aan de digitale kWh-meter gekoppeld, simpelweg met de beproefde twist-n-connect methode šŸ˜‰

Nu toch maar even een oplossing gebouwd met behulp van een cinch-aansluiting. Op de kabel van de So-signaal / kWh-meter in de meterkast heb ik een tulp-plug gesoldeerd. En met behulp van een dremel in de behuizing van de Arduino een opening gemaakt. Hierin is dan een bus/cinch-aansluiting geplaatst, stevig en spelingsvrij.

Binnen de behuizing is de aansluiting naar het Arduino-board gemaakt met 2 dunne draadjes die ik normaliter gebruik op het breadboard/experimenteerbord.

Na even wat testen kwamen de metingen weer binnen op deze stralende zaterdag! En er is nog wat fine-tuning te doen op de software, voor er een release wordt vrijgegeven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.