De eerste helft van de maand fietsen

Ik ben al weer over de eerste helft van mei en ga steeds lekkerder op de fiets van en naar het werk in Arnhem. Prettig ontwaken (ondanks soms de frisse ochtend) en genietend van de vogels die ontwaken. En het tempo gaat ook beter: normaliter rond de 22-23 km/u peddelend op de ‘bukfiets’, haal ik nu met redelijke eenvoud langdurige snelheden van 27 km/u. Ruim weer 200km op de teller. De nodige energie verbrand door deze regelmatige beweging, en de eerste signalen meet ik ook nog verder in mijn lichaam. Meer over die resultaten na een maand fietsen.

Het figuur bij dit plaatje is wederom afkomstig van de website ‘fietsenscoort.nl’. Normaal had ik verwacht om vrijdags thuis te werken, maar vandaag was er een kleine calamiteit waardoor ik alsnog er heen gereden ben.

Leuk moment: ik hoor getoeter, en denk ‘vreemd geen brommer’. Komt een ligfietser in een velomobile (fel geel, driewielig fiets-voertuig geheel omkleed met een harde stroomlijn) voorbij. Tja…. dat kan ik op de bukfiets wel vergeten dat tempo aan te houden. Tot nu toe is de trein ook erg stabiel: 1 keer een trein niet gearriveerd vanwege ‘logistieke problemen bij Veolia”. Valt dus nog reuze mee. Al zit soms de trein afgeladen vol omdat er slechts 2 gekoppelde treinstellen zijn geregeld. Vriendelijk verzoek om uitbreiding op deze levensader naar de grote steden šŸ˜‰

Mis ik de auto al? Nee nog niet. Wel ga ik de motor rijklaar maken om eventueel in het weekend eens wat grotere afstanden te kunnen overbruggen.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.