Mensen…. ga toch fietsen!

Inmiddels een maand verder, en trouw de fiets gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Elke werkdag zo’n 24 km totaal op brute 😉 spierkracht afleggen.

En… wat levert het je nu op?

Een mooi moment om  terug te blikken.

 

De fiets

In mei heb ik voor woon-werkverkeer totaal 416 km afgelegd (13 km enkele reis). Enkele dagen heb ik thuis gewerkt volgens Het Nieuwe Werken in verband met afspraken en een lelijke blessure aan mijn hiel. Inmiddels huppel ik met beleid weer redelijk fit rond 🙂

Volgens de website van ‘Fietsen scoort’ is er voor het woon-werkverkeer 83,2 kg aan CO2 voorkomen. Omgerekend naar ‘aantal bomen’ is dat ongeveer 4 (4,30 om precies te zijn). Mijn ecologische voetafdruk (footprint) is met 430 m² afgenomen. En dat allemaal door de auto te laten staan. Sterker nog: ik heb geen auto meer. Hooguit een motor die ik in mei slechts 2 keer heb benut.

File-verspilling: 0….

Nat pak: 1x (dinsdagochtend 31 mei in regenpak gereden, maar kletsnat van condens op het station aangekomen)

Tot nu toe geen band lek gereden, da’s wel zo fijn!

Het lichaam

Mijn lichaam vaart er wel bij. Zoals je aan de bloeddruk kan zien is met het regelmatig bewegen deze weer in gezonde regionen beland!

Verloop van mijn bloeddruk ten gevolge van het dagelijks fietsen

Ik voel me fitter, alerter en kan de dag goed doorkomen. De eerste week was het zwaarste, toen ik badend in het zweet op het treinstation aankwam. Inmiddels ben ik goed geacclimatiseerd en ben ik wakker en warm gefietst op lokatie!

In mei heb ik 1 trein moeten missen, die door logistieke problemen bij Veolia helaas niet kwam opdagen.

0 gedachten over “Mensen…. ga toch fietsen!

 • Heel knap als je een auto voor de deur had staan om nu de fiets te pakken.
  Een fiets met trapondersteuning kan voor veel mensen een oplossing zijn voor woon werk verkeer.

  Het is ook goed voor de gezondheid van overige verkeersdeelnemers als je de fiets pakt 🙂

 • @Danny: de lease-auto heb ik ingeleverd nu ik de ICT-detachering verlaten heb en lokaler (regionaler) ben gaan werken.
  Enige fossiele voertuig wat ik nog hier heb, is een (sport)motor uit 1998.

  Trapondersteuning heb ik 1 week gereden met de blessure aan de hiel, dat ging aardig. Toch vind ik het fietsen zonder ondersteuning persoonlijk fijner. Maar als je op leeftijd raakt of gewrichtsklachten hebt, dan is zo’n ondersteuning wel een mooi middel!

  Voorlopig is het geld er niet voor een auto, en wil ik zo lang mogelijk proberen zonder auto mij te vervoeren. Levert zaken als gewenning/ontwenning op, maar… het behoud je gezondheid en dat van de buurt (geen parkeerproblematiek, ruimere straten, meer beweegruimte voor de kids etc.).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.