Permablitz je tuin

Ik werk graag samen met de mensen van Transition Town Eindhoven en heb zo ook al mee mogen werken aan het transformeren van een doorsnee tuin tot een moestuin op basis van permacultuur.

En… noblesse oblige / adel verplicht: in juni is mijn eigen tuin aan de beurt. Nu nog een ‘trendy’ kale grind-vlakte. Straks… een oase van groen, geuren en kleuren, en eetbare planten (groente, fruit, kruiden).

Waarom ik het doe? Het is leerzaam, je doet veel contacten op met mensen die veel meer van tuinieren af weten, je maakt je huishouden minder afhankelijk van fossiele brandstoffen (olie levert ook namelijk je kunstmest en pesticiden & insecticiden).

Zoals permablitz verwoord wordt in 4 kernwaarden:

  • Bouw of voeg eetbare tuinen toe waar mensen leven;
  • Deel vaardigheden gerelateerd aan permacultuur en duurzaam leven
  • Bouw je netwerk van mensen, kennis en vaardigheden uit
  • maar vooral: beleef, ervaar en maak plezier tijdens de permablitz!

Meer hierover zal ik zeker op mijn blog beschrijven, zowel in de aanloop (voorbereiding) naar de permablitz in Gennep, alswel de tijd na de permablitz. Waar loop ik tegen aan, wat verbaast me, hoe doen de planten het.

Maar laat eerst deze film op je inwerken, en wellicht ga je ook jouw tuin gedeeltelijk of in zijn geheel inrichten tot moestuin. Het is ook erg leerzaam voor kinderen. Want, wat smaakt nu lekkerder dan je eigen bramen uit je eigen tuin te plukken en eten?

EAT THE SUBURBS: GARDENING FOR THE END OF THE OIL AGE

 

http://www.permablitz.net/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.