Sungrow exit, hello Sunnyboy

Vandaag stond ik even in het tuinhuis te gluren naar de omvormer. Notabene breekt de zon lekker door, de systeemtemperatuur van de omvormer is 45ºC: ergo alle ingredienten voor een leuke productie. Ik blader door de menu-structuur heen, en zie dat netspanning ook mooi rond de 230Volt staat. Ofwel: all systems are go!

Totdat zonder enig signaal, pats, de hele Sungrow omvormer gewoon doodleuk uitvalt. Nee, netspanning is hier niet weggevallen (dat kon ik horen door de radio die bleef spelen, op een andere groep). Aardlek is ook niet er uit. Vreemd…

Maar goed… om de produktie niet te verstoren heb ik de onzekere factor (de omvormer) maar op non-actief gezet. Als ‘replacement’ had ik toevallig (dank dank, zonnestroom.eu) nog de SMA Sunnyboy 1700 omvormer. Iets zwaarder (25kg ipv 11kg), dankzij de transformator, en volgens de specs iets lager rendement (93,5% ipv 94,5%). Nou ja.. als de betrouwbaarheid van de duitsers ook in de omvormers zit, heb ik al veel gewonnen!

Dus rond 15.30u was de Sungrow van het lichtnet gehaald en stond de SMA 1700 opgesteld.

Garantie gaat nog lastig worden aangezien de omvormer 2e hands is (overgenomen van een familie die hun installatie ging uitbreiden). Voorlopig kan de Sungrow als demo-model functioneren. Beter kwaliteit en zekerheid dan goedkoop op de ‘eerste rang’ willen zitten, dat zal de toekomst gaan uitwijzen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.