Terugblik mei 2011

Another one bites the dust. Een maand weer achter de kiezen, kenmerkend voor deze periode: veel zon, weinig regen. Goed voor een hele hete zonneboiler en flink wat duurzame energie via de zonnestroompanelen!

Zonnestroompanelen

Opbrengst voor deze hele maand mei is 265,10 kWh. Genormeerd naar geinstalleerd STC-vermogen is dat dan 155,03 kWh/kWp.

Vanaf begin mei rond de Solar Days raakte de Sungrow van slag en is deze rond 16 mei j.l. vervangen door de SMA Sunnyboy 1700 die ik nog hier had liggen. Momenteel loopt voor de Sungrow nog navraag over omvormer, in afwachting op garantie-afhandeling (plotsklaps in geheel uitvallen zonder foutcode is niet ‘des ontwerp’ van een omvormer, zeker als we naar de goede periode van zonnestroom gaan). Wordt vervolgd.

De solarlogger op basis van Arduino microcontroller gaat zo meteen (23.20u) gereset worden. Ik wil dan kijken hoeveel deze afwijkt ten opzichte van de geïnstalleerde kWh-meter (nauwkeurigheidsklasse 1%) en ondervinden hoe stabiel de code de komende maand is.

Zonneboiler

De zonneboiler is goed heet geweest, en doet het goed. Ook deze maand kan ik afronden met een gasverbruik van 1 m³. Wat in dit geval puur het kook-aandeel betreft (ik kook nog op gas).

Waterverbruik

Mei is droog, en de 320 liter regenton staat weer te wachten op regen. Al is 31 mei nog wel wat regen gevallen, de grond en planten kunnen het goed gebruiken. Ik heb dus helaas ook een paar keer moeten sproeien met drinkwater. Ook het gebruik maken van de douche/bad mogelijkheid om de zonnewarmte uit de zonneboiler te halen zet aan. Deze maand, 1 persoons huishouden, is voor 6 m³ te boek gegaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.