Eerste oogst uit eigen tuin

Vandaag voor het avondeten de tuin ingeslopen om eens te oogsten. Ik zag dat de rucola goed gegroeid is, net als wat ander onbekende plantjes (wat naderhand radijs bleek te zijn). In een paar minuten een flinke kom vol met rucola geoogst, waarna bij het eten bleek hoe de smaken zijn. De grote bladeren rucola zijn minder smaakvol als de jongere blaadjes. De radijs smaakt goed, al weet ik niet of het een beetje een ‘grondsmaak’ hoort te hebben. In de weken voorafgaand aan deze eerste oogst zijn er ook enkele handjes tomaat geoogst, en een enkele aardbei. Allen vind ik ze beter smaken dan ik gewend ben van de winkel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.