Eerste oogst uit eigen tuin

Vandaag voor het avondeten de tuin ingeslopen om eens te oogsten. Ik zag dat de rucola goed gegroeid is, net als wat ander onbekende plantjes (wat naderhand radijs bleek te zijn). In een paar minuten een flinke kom vol met rucola geoogst, waarna bij het eten bleek hoe de smaken zijn. De grote bladeren rucola zijn minder smaakvol als de jongere blaadjes. De radijs smaakt goed, al weet ik niet of het een beetje een ‘grondsmaak’ hoort te hebben. In de weken voorafgaand aan deze eerste oogst zijn er ook enkele handjes tomaat geoogst, en een enkele aardbei. Allen vind ik ze beter smaken dan ik gewend ben van de winkel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.