Juli 2011, nat en somber

Onder genot van een goede film/documentaire (Zeitgeist, als je geïnteresseerd mocht zijn) zojuist de maandstanden genoteerd. Tja. Piet Paulusma weet het, weerman Reinier weet het, heel Nederland weet het: het is bar en boos slecht weer voor een zomermaand.

Vannacht worden de standen van de PV_monitor geupload naar Sonnenertrag (dit gebeurt al sinds ongeveer 20 juli j.l.). Ik moet even een notitie maken dat ik de juiste maandstand noteer in de Sonnenertrag database, aangezien maar 1/3 gemeten is. Vanaf augustus een mooi moment om te zien hoe de afwijking is tussen gemeten waarden met Arduino en de nauwkeurige digitale kWh-meter. Voor juli is er 198,26 kWh gegenereerd (genormaliseerd: 115,94 kWh/kWp)

Gasverbruik is nog steeds nul. Of in elk geval: de warmte in het vat is voldoende om koude en bewolkte dagen alsnog op temperatuur te houden (20 graden C in dew oonkamer/keuken).

Voor transport kan ik trots zijn: lekker ruim 500 km woon-werkverkeer gefietst (aangevuld met trein).  Totaal zo’n 1.500 km woon-werkverkeer vanaf mei getrapt en ongeveer 370 kg aan CO2 uitstoot voorkomen (evenals ca. 126 liter brandstof niet getankt…)

1 Comment

  1. De Zeitgeist is inderdaad een interessante documentaire. Ze komen alleen op uit op idiote oplossingen. Bij OliNo is er weer discussie.

    Ik zat hier in juli op 22° met de CV op 0°, maar wel kosten voor douchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *