PV monitor update: Sonnenertrag

Deze week is weer een en ander gevorderd. Het is me gelukt om de Arduino microcontroller te laten praten met de internationale database Sonnenertrag.eu (of Zonnestroomopbrengst.eu, de nederlandse/vlaamse website van Sonnenertrag)). Vandaar dat juli momenteel in mijn statistieken ver achter ligt op de rest. Ik ben wel zo vrij geweest om de maandelijkse data vanaf juni 2007 in te voeren. Straks als er een aanpassing in aantal (en vermogen) zonnepanelen, zal ik even wat moeten schuiven, ook in Sonnenertrag.

De Arduino zorgt voor Sonnenertrag.eu dat er tijdig een bestand gevuld wordt met dagopbrengst. Deze wordt door Sonnenertrag in de nachtelijke uren opgehaald en verwerkt in de statistieken (ook zo voor de maand). Als straks juni voorbij is, wil ik de juiste maandstand (ik houd e.e.a ook handmatig nog bij) hierin verwerken. Tot nu toe is het Arduino-board erg stabiel te noemen, en doet zijn ding. Helaas krijg ik de Arduino software (‘sketch’) nog niet gecompileerd onder Arduino IDE 0022, hoe vreem dat ook is. Probleem is dat ik dan geen Arduino Uno of Mega zou kunnen inzetten (met oog op vervangen van defecte componenten, het blijft elektronica). Daarnaast wil ik de elektronica ook nog netjes inbouwen in een aluminium behuizing om stoor-pulsen uit te sluiten. Ook nog iets van een coax/STP bekabeling er bij, en dan hopen dat de deurbel niet meer gaat storen….. Om te voorkomen dat eea nu roet in het eten gooit, is rigoreus de deurbel uitgeschakeld.

0 gedachten over “PV monitor update: Sonnenertrag

 • LOL!! de deurbel is rigoureus uitgeschakeld!!!
  Behuizing helpt niet veel denk ik. Filters op alle in en outputs. Capje en een ferrite.
  http://www.google.nl/search?aq=0&oq=EMC+design&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=emc+design+guide

  Of een deurbel waar geen maak breek contact in zit. Want die vonken als de neten. En een vonk heeft een enorme piek op veel frequentie banden.

  Wat ik altijd doe is zo’n aansteker voor het gasfornuis ombouwen.
  Metalen kapje eraf. Vervolgens 2 windingen maken met koperdraad.
  En daarmee vind je de zwakke plekken. Waarschijnlijk op een input.

 • Je kunt ook je deurbel even open schroeven om te kijken of er een condensator over het maak breek contact zit. Zo niet dan er een 100nF ceramisch overheen zetten. Scheel enorm in de vonken.

  Een deurbel komt makkelijk door de CE test om dat hij maar weinig stoort over een langere periode. Maar af een toe een piek je heeft.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quasi-peak.
  De voorgeschreven meet methoden meten het waarschijnlijk niet eens.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.