Qsolar 1 jaar in dienst

Het eerste jaar zit er op voor de Qsolar zonneboiler! Tijd om de parameters weer eens uit te lezen. Wel heb ik de eerste winter veel moeten leren (bedienen, afregelen) om iets van deze intelligente ketel te begrijpen.

En de resultaten so far, na 1 jaar ‘achter de kiezen’ (horizontaal in vet-gedrukte cijfers zijn de informatie-parameters op de Control Tower):

Voor komend najaar wil ik proberen op lage temperatuur (maximaal 40 graden Celsius) de woning 24/7 te laten verwarmen. Mocht het echt niet lukken, dan kan ik altijd nog ‘vol-gas’ geven 😉

 

0 gedachten over “Qsolar 1 jaar in dienst

  • @Martin: daar ben ik nog aan het rekenen. Immers, meer rendement uit de zonneboiler haal je door meer water te verbruiken (waar dan geen gas voor verstookt hoeft te worden). Ik zal dus naast graaddagen ook nog moeten kijken naar het waterverbruik.
    Tweede, het is lastig als je 1 jan 2007 t/m 31 dec 2007 als basis gebruikt, en de zonneboiler half 2010 plaatst. Dus daar moet ik nog even over denken hoe eea. verwoord gaat worden. Anders maar 2010 als een ‘migratie’jaar kenmerken, en straks 1 jan 2011 t/m 31 dec 2011 laten vergelijken met mijn basisjaar 2007?
    Prognose van website mindergas.nl is dat ik grofweg voorlopig rond de 50-100 m3 minder gas verbruikt heb als voorgaand jaar.

  • @Martin Kleinman: voor de jaren van de zonneboiler had ik een tapwater verbruik van ca. 25 m3 per jaar.
    De periode juni 2010 t/m juni 2011 heb ik 38 m3 tapwater verbruikt. Tot zover even de tapwater stats 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.