Arduino solarmonitor inbouw

Al enkele weken draait de Arduino solar-monitor in een test-opstelling. Mager ingebouwd, het display hangend aan een (oude) IDE-flatcable. Dus op deze bewolkte/magere zaterdagmiddag een leuk klusje in combinatie met de Dremel.

Helaas ben ik nog niet zo bedreven met dremelen, maar in elk geval zit het nu netter ingebouwd. Als behuizing heb ik van Velleman het type G1098 gebruikt: een ABS-kunststof behuizing van 135 x 75 x 50 mm (lxbxh) (prijsindicatie: ca. €3,95) Eerst met schilderstape de behuizing afgeplakt, en daarop de positie en maatvoering zo goed mogelijk aftekenen. Voorzichtig uitsnijden met de dremel en proberen e.e.a. zo strak mogelijk te laten ogen.

Ook heb ik nog geprobeerd om met een weerstand/condensator combinatie de Arduino af te schermen van stoorpulsen via de S0-signaalleiding. Dit is nog niet gelukt, dus staat nog op de to-do lijst. Zoals op de monitoring te zien is, is in het tijdvak van 13 augustus 2011 tussen 13.40u en 15.00u even niets gemeten met de Arduino-solarmonitor.

 

 

0 thoughts on “Arduino solarmonitor inbouw

  • 🙂 een dremel met kunststof is altijd een drama. Je hebt het nog vrij netjes gedaan.Maar het is geen gezicht. Ik gebruik altijd een figuurzaag.
    Plak er even een sticker over en het ziet er weer mooi uit.

  • Zojuist een aanpassing doorgevoerd op de S0-signaalleiding. Doel is om de verstoring van de deurbel tegen te gaan. Dus als ik morgen geen opbrengst meet in ZonPHP, dan zal ik weer even mogen sleutelen. Let wel, de opbrengst wordt sowieso wel op de kWh-meter die hier hangt bijgeschreven 🙂

  • Update: eerste paar bel-signalen geeft in elk geval geen flippend display met vele duizenden Watt’s aan vermogen. Dat schept hoop voor morgen!

  • De Arduino is helaas komen te overlijden, en spare-parts zijn ‘onderweg’.
    Dus zodra de Duemillenova weer in de lucht is gaat de logging naar ZonPHP en Sonnenertrag.eu weer als vanouds verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.