Augustus 2011: verregend

Tja… de natste zomer sinds jaren… en ik was d’r bij šŸ˜‰ De zonnepanelen zijn vrijdag 26 augustus ontkoppeld, aangezien er een upgrade bezig is naar 12x 260Wp panelen. Een weekje opbrengst dus gemist. Maar… toch nog 100,49 kWh/kWp gehaald (171,84kWh).

Verwachting is dat vrijdag 2 september a.s. de zonnestroompanelen weer operationeel zijn. Initieel met 3120 Wp aan het werk, later (als er weer wat gespaard is voor Clickfit) komt daar de even geparkeerde 9x 190Wp panelen nog op de woning. Uiteraard is dan ook weer de opbrengst te volgen via deze site bij het item ‘Realtime PV’ (en worden dagelijks weer data geupload naar Sonnenertrag/Zonnestroomopbrengst.

Verder nog steeds voor woon-werkverkeer op de fiets, en dus weer vele honderden kilometers ook in augustus getrapt (exact: 494 km woon-werkverkeer). Gaat lekker, en ik voel me er nog steeds goed bij ondanks de aanhoudende last van de achillespeesblessure uit mei dit jaar. Vanaf mei zo’n 155 liter benzine niet verbruikt, circa 584 euro autokosten vermeden, en ca. 400 kg CO2 uitstoot door de auto vermeden. Mooie rapportcijfers van de website ‘Fietsen Scoort‘.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.