Fiets-update

Vandaag de eerste lekke band gekregen terwijl ik op weg naar huis was. Kan gebeuren helaas. De achterband zal ca. 3 jaar geleden geplaatst zijn, toen de vorige banden op waren (o.a. weinig profiel, droogtescheurtjes over het hele loopvlak en zijkanten (ook wellicht door lage bandenspanning versterkt). Tijd om de banden te vervangen nu de fiets dagelijks gebruikt wordt voor woon-werkverkeer. Ik heb op mijn ligfiets al de Schwalbe Marathon liggen en ben daar tevreden over. Ook de anti-lek laag (kevlar insert) is praktisch.

De huidige fietsband (28 inch x 1 3/8 x 1 5/8) is van een merkloos type, basic en niet erg stug. Een goed recept voor snel lekrijden, en snel oprijden. Ik gok dat de stadsfiets misschien zo’n 3.000-4.000km achter de rug heeft gehad op de huidige band. Verwachting is om dit weekend deze stadsfiets te voorzien van de Schwalbe Marathon Plus band, en die goed op spanning te houden. Minder comfortabel, maar wellicht wel weer goed voor de gemiddelde snelheid met veel minder lekrijden! Intussen heb ik (uit verveling en met enige tegenzin) hopelijk voor de laatste keer de achterband dan geplakt met de bekende solutie en bandenplakkers…

0 gedachten over “Fiets-update

  • Vandaag de bestelling ontvangen, 2 Schwalbe Marathon Plus banden met bijbehorende binnenbanden ontvangen. Keurig verpakt in 1 grote doos (dus de banden waren niet opgevouwen). Ook recente productiedatum, dus vers uit de fabriek.
    Al met al een positieve indruk van Fietsbandonline.nl.
    Na het opleggen van de banden bleek ik per abuis de achterband tegen de looprichting te hebben gemonteerd.
    Weet iemand hoe schadelijk dat is? Bij mountainbikes heb je vaak een voor-en achterband, specifiek voor sturen of aandrijven. Zou ik er iets van merken? Iemand ervaringen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.