12 september op de fiets naar je werk

De campagne Fietsen Scoort roept alle werknemers in Nederland op om maandag 12 september, in de aanloop naar de Europese Mobiliteitsweek, op de fiets naar het werk te gaan.

Fietsen Scoort wil zoveel mogelijk mensen laten fietsen voor een beter klimaat, een betere gezondheid en voor fietsprojecten in ontwikkelingslanden. Onder de deelnemers die zich aanmelden op www.fietsenscoort.nl worden leuke prijzen verloot, waaronder een nieuwe fiets!

Vanaf begin dit jaar hebben 28.000 deelnemers al meer dan vijf miljoen fietskilometers geregistreerd op de website www.fietsenscoort.nl. Elke fietskilometer wordt omgerekend naar een bijdrage aan het terugdringen van het broeikasgas CO2, de verbetering van eigen conditie of de financiële besparing ten opzichte van de auto. Tot nu toe is er dit jaar 1 miljoen kilo CO2 minder in de lucht gekomen door al deze fietsers. Dat is nog eens werken aan een beter klimaat!

Ruim één op de drie autoritten in Nederland is korter dan 5 kilometer. Op deze afstand is de fiets een logische en aantrekkelijke vervoerskeuze. Fietsen Scoort berekent alle winstpunten voor het milieu, gezondheid en een betere wereld. Wie zich als deelnemer op de campagnewebsite fietsenscoort.nl aanmeldt en fietskilometers registreert, krijgt alle winstpunten op een persoonlijke ‘scorepagina’ gepresenteerd. Kiezen voor de fiets in plaats van korte autoritten levert een flinke besparing op. Wanneer de werkgever de fietskilometers in het woon-werkverkeer ook nog eens sponsort, wordt het ‘verdiende’ bedrag voor goede doelen in beeld gebracht. Fietsen Scoort werkt hiervoor samen met de organisatie I-CE (Interface for Cycling Expertise), die zich richt op het ondersteunen van fietsprojecten inontwikkelingslanden.

Fietsers krijgen maandagmorgen een verrassing!
Op diverse plaatsen in het land zullen medewerkers van Fietsen Scoort en het COS (Centrum Internationale

Samenwerking) de woon-werkfietsers ’s morgens vroeg belonen met een verrassing.
Ook werkgevers  kunnen het fietsen naar het werk veel beter ondersteunen. Werknemers die naar het werk fietsen, halen gemakkelijk de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en zijn daardoor fitter, zitten beter in hun vel en verzuimen minder. Een gezonde werknemer levert dus geld op! Op jaarbasis 27 miljoen euro blijkt uit TNO onderzoek. Fietsen Scoort past goed in een klimaatneutrale bedrijfsvoering en biedt mogelijkheden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Fietsen Scoort is een initiatief van COS Zeeland waarbij wordt samengewerkt met de COSsen  in Brabant, Flevoland, Utrecht en Overijssel.

De campagne Fietsen Scoort wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Europese Mobiliteitsweek vindt plaats van 16 – 22 september 2011: een week lang aandacht voor duurzame en gezonde mobiliteit. Kijk op www.mobilityweek.eu


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.