17 september Duurzame Dag Roermond

Op 17 september a.s. is voor de tweede keer de Duurzame Dag georganiseerd in Roermond. Een evenement in het kader van duurzaamheid, met vele diverse themas: van zonne-energie tot transport, van kleding tot voeding.

Lees hier het persbericht

PERSBERICHT

2e Duurzame Dag Roermond op 17 september 2011

Gratis informatie over zonnepanelen, elektrisch vervoer, biologisch voedsel, duurzaam leven en nog veel meer 

 

Roermond 21 augustus 2011

 

Op zaterdag 17 september 2011 wordt in Roermond de tweede Duurzame Dag Roermond georganiseerd. Op deze inspirerende dag laten bedrijven en organisaties zien wat je zelf kan bijdragen aan een betere en schonere toekomst. Hoe je geld kan verdienen door energie te besparen of deze zelf kan opwekken met zonnepanelen. Hoe je door autodelen of gebruik te maken van een (electrische) fiets overal kan komen waar je wil. Hoe lekker biologisch voedsel smaakt, hoe je van afval nieuwe grondstoffen maakt, hoe je je duurzaam kan verzekeren, kortom teveel mogelijkheden om allemaal op te noemen.

Naast diverse bedrijven die laten zien dat het anders kan zijn ook organisaties als de Milieufederatie Limburg, Zuidenwind, de Fietsersbond en de Transition Town Roermond aanwezig.

Sprekers geven gedurende de dag presentaties over diverse specifieke onderwerpen. Hierbij komen praktische voorbeelden ter sprake van wat Roermond op duurzaamheidgebied al te bieden heeft en wat er in de nabije toekomst verwacht kan worden.

De Duurzame Dag Roermond is vooral een leuke dag met veel verrassende en inspirerende  initiatieven. Kom gerust eens kijken; de toegang is gratis.

 

De Duurzame Dag Roermond vindt plaats op zaterdag 17 september van 10.00 uur tot 16.00 uur  in twee locaties in het centrum van Roermond: de Ursulakapel (Voogdijstraat 24) en Het Groenhuis (Godsweerderstraat 2).

De Duurzame Dag Roermond wordt georganiseerd door de Stichting Roer Om. Deze stichting heeft als doel het stimuleren, faciliteren en promoten van duurzame ontwikkelingen en werkt uitsluitend met vrijwilligers uit bedrijven en organisaties.
Kijk ook op http://duurzamedagroermond.nl voor meer informatie.

of  info@duurzamedagroermond.nl .

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.