“Ede fietst” bezocht

Afgelopen week dus het heugelijke nieuws ontvangen dat ik tot de gelukkigen behoor die een heuse Gazelle fiets gewonnen hebben. Het verzoek om in Ede vandaag rond 16.00u daar te zijn, nam ik graag aan. Goede gelegenheid om ook het OV te proberen: met de bus en trein. Het reizen verliep met de OV-chip makkelijk, niets bijzonders. Gewoon wennen aan inchecken bij het instappen en uitchecken bij het uitstappen en/of overstappen naar een andere vervoerder. En met reizen op saldo: geen twijfel of er voldoende saldo op staat. Je kan namelijk zelf bepalen met welk bedrag er aangevuld moet worden om weer verder te reizen.

Eenmaal in Ede aangekomen, relaxed en genieten van het mooi weer nog een rondje gelopen over het fietsevenement rondom de kerk. Allemaal activiteiten voor de doelstelling van gemeente Ede (de grootste e-bike gemeenschap zijn, dus elektrisch fietsen).

Verder nog stands bekeken van o.a. ligfiets Flevobikes en andere bedrijven. Heel interessant, vooral de Orca van Flevobikes. šŸ™‚

 

Welke gemeentes gaan ook actief en onderscheidend het fietsen op de kaart zetten? Ik ben benieuwd!

Rond de klok van half vijf werden eerst een vijftal lootjes getrokken van mensen die daar een lot gekocht/gekregen hadden. Helaas was slechts 1 van de vijf mensen aanwezig, en deze dame kon met een fiets van Re-bike naar huis.

Vervolgens nam de wethouder het woord, en spraken de projectleiders van Heel Nederland FietstĀ het publiek toe. Samen met de mascotte van de fietstossĀ werd ik en een echtpaar uit regio Breukelen naar voren geroepen. Trots namen we plaats op het podium, en kregen de cheque van Gazelle overhandigd. De fiets, een Gazelle Luzern in blauw-witte kleurstelling, zal een dezer dagen bij een dealer afgeleverd worden. Ik hoop natuurlijk volgende week trots op een nieuwe fiets te rijden.

Bijzondere vooruitgang: ik krijg dan een naafdyname, LED-verlichting, roller-brakes. Geen voor-vering of verend zadel, maar goed… een degelijke, moderne opvolger van mijn huidige Gazelle van ca. 15 jaar oud.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.