QSolar & gasverbruik

Even een korte update, nu het weer al tijden minder zonnig dan gehoopt is. De Atag Qsolar houdt zich eigenlijk erg goed: op dit moment staat de gasmeter al vanaf maart 2011 j.l. gewoon stil (op een incidenteel 1 m³ kookgas-aandeel). Maar de verwarming is letterlijk stil blijven staan. De zomermaanden zijn veelal te warm, maar nu september begint het voor mij te spannen wanneer er daadwerkelijk gas voor CV gebruikt wordt.

Op dit moment heeft de website mindergas.nl na invoer van de laatste stand een prognose berekend van 731 m³ aardgas op jaarbasis.

Dat is circa 100 m³ minder gasverbruik, of circa 12,5% besparing. Benieuwd ben ik wel, of ik onder de ‘magische’ 700 m³ barrière kan ‘duiken’. Al is het maar om het rechtse kabinet van Nee-derland elke cent van belasting te voorkomen…. ze moeten maar het eigen gat dichten nu men steevast voor onduurzame zaken gaat (kerncentrales, vergunning verlening met name….). Nieuwsgierig? Op Prinsjesdag kunnen we aanschouwen hoe we als bevolking gekust worden voor er financieel genaaid wordt… excuses les mots…. 🙁

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.