Bike Motion 2011

Vandaag een bezoek gebracht aan Bike Motion in Utrecht. In de Jaarbeurs was een groot scala aan fietsen te bewonderen. Vooral de sportieve wielrenners, mountainbikers waren te bewonderen. En… daarnaast was ook de eBike-beurs georganiseerd: alles rondom elektrisch ondersteund fietsen, scooters en brommers.

Een korte terugblik…

Houten fiets

Bijzonder vond ik de houten fiets. Deze fiets wordt geheel van hout geproduceerd (frames, onderdelen). Enig metaal ter versteviging wordt geplaatst op punten waar grote krachten optreden zijn wel met aluminium versterkt (zoals bij de assen(houders) en de trapas en balhoofd.

Raptobike 130km/u record

Ook op de beurs de ligfiets met stroomlijn van Raptobike waar 130km/u geklokt is (exact: 129,68 km/u). Interessant dat ze vier renners hebben geselecteerd, en die trappen individueel 1.000Watt aan pedaalvermogen weg! En dat is veel! Nu scheelt het dat ze geen Tour-etappe uitfietsen, maar toch, over een aantal kilometers is het een fikse prestatie. Heel goed te zien dat er maar 1 lucht-intake aan de zijkant zit, en verder alles strak en krap is weggewerkt. Detail: let op het enorme verzet in het voorwiel vanaf de trap-as!

Hometrainer

Je kan ook in de winter trainen, indoor voor de televisie. Het idee van fiets op rollerbank, met een dynamo voor weerstand en een stevig vliegwiel bracht bij mij al een alternatieve vorm van duurzame energieproductie naar voren.

 

EĆ©n gedachte over & ldquo; Bike Motion 2011 & rdquo;

  • De snelste fiets had ik al een keer in actie gezien. http://www.youtube.com/watch?v=jj76yIGcrHU. Maar nog niet op de snelweg :). In en uitstappen is probleem. Of hebben ze ook inklapbare kinder wieltjes?

    Bij home trainers etc vraag ik me ook af waarom die dynamo niet iets nuttigs doet. Stukje electronica ertussen en fietsen maar. Zie je meteen hoeveel W je levert. Principe werd in WOII al toegepast toen men zonder electriek zat.
    Van een fitness centrum kun je een micro centrale bouwen šŸ™‚

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.