Dopper getest

Vandaag op het werk de Dopper gebruikt: een modern kunststof flacon/flesje waar je kraanwater in kan doen om te drinken (natuurlijk). De voordelen zijn legio: kraanwater is gezond (met mate, overdaad aan water is gevaarlijk!), behoeft geen zware transporten te doorstaan ten opzichte van de reguliere flesjes bronwater/mineraalwater, is makkelijk herbruikbaar en afwasbaar (vaatwasmachine bestendig) en daardoor hygiënischer dan het hergebruiken van een gekocht flesjes bronwater. Als vele mensen de Dopper (of soortegelijken, ik sluit niet uit dat er meer initiatieven als de Dopper zijn) benutten, houd je dus ook kostbare olie uit het systeem welke nodig is om de fabricage van nieuwe eenmalig bruikbare flesjes te fabriceren (en het scheelt ook weer zwerfafval!).

Leuke ervan is dat het ontwerp multifunctioneel is: je kan de Dopper als flesje drinken (dus de dop er af), maar je kan ook de ingebouwde beker-functie losschroeven en benutten: een kleine kop om uit te nippen 🙂

Trouwens, op 10 oktober 2011 j.l. is ook al weer een jaar na introductie te vieren door de Dopper!

En wellicht een praktisch, duurzaam kado-idee voor de komende feestdagen voor vrienden, maar ook voor collega’s op het werk (personeelsverenigingen en bedrijven die toch iets aan MVO en duurzaamheid willen doen, hint)? Want met de aankoop van een Dopper steun je ook de aanleg van waterbronnen in de rest van de wereld.

De eerste geluiden op het werk waren positief: leuk ontwerp, trendy, handig, nooit gezien! Dus wie weet.. Doppen er meer collega’s dadelijk uit een soortgelijke flacon! Ik heb mijn flacon al trouw op het buro staan 🙂 En ja hij is ook al paar keer gevallen op de harde grond, en zonder barst, scheur of breuk weer opgeraapt. Dus qua robuustheid is de Dopper al goedgekeurd!

0 gedachten over “Dopper getest

  • Erg leuk ontwerp, maar zelf vind ik de inhoud wat klein. Liever zou ik een flesje van 75cl zien. Op de volgende website http://duurzaamroermond.nl/blog/?p=1793 vond ik nog een mooi initiatief: Join the Pipe, waarbij de verkoop van het flesje gekoppeld is aan de aanleg van watertappunten.
    “Joanne heeft ook nog even de verschillen tussen de succesvolle Dopper en de Join the Pipe flesjes uitgelegd. De Dopper kun je tegenwoordig op heel veel plaatsen kopen en van elk flesje gaan enkele ‘dubbeltjes’ naar het goede doel Simavi. Bij Join the Pipe probeert een stichting zoveel mogelijk flesjes te verkopen en het geld daarvan direct te investeren in watertappunten in ontwikkelingslanden en dichterbij. Er zit een ideële gedachte achter. Dat betekent wel dat je je Join the Pipe flesje (te krijgen in allerlei leuke vormen) alleen op de (engelse) website van Join the Pipe kunt kopen.”

  • Er zit wel een fiks prijsverschil in: de Dopper gaat voor ca 10 euro over de toonbank, de Join the pipe voor 15 tot 35 eur p. stuk.
    Maar je kan kiezen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.