Najaar meldt zich… zo ook wellicht uw elektrische deken?

Het wordt guur… koud…regen. En u wilt niet koud in uw bedje stappen. Wedden dat velen van jullie een elektrische deken hebben? Toch goed voor een vermogen tussen de 50 en 150 Watt. Niet misselijk. Nu mag ik hopen dat een dergelijk elektrisch apparaat uw bed niet de gehele nacht zal opwarmen, toch?

Wellicht kan het dan handig zijn om gewoon gedurende het seizoen dat de elektrische deken zijn ding mag doen om een schakelklok er tussen te plaatsen? Zo is in elk geval uw bedje voorverwarmd, en kunt u niet vergeten deze uit te zetten.

Wat het u kost?

Aanname dat u dagelijks gedurende het najaar (zeg half jaar) 3 uur inschakelt om uw bed voor te verwarmen. U betaald 22 eurocent per kWh, incl. BTW/belastingen/heffingen.

Voor een heel jaar is het aandeel op uw energienota bijna 55 kWh, voor het halve jaar de Ā helft: 27,5 kWh, of iets meer als 6 euro (voor het halve jaar) voor een elektrische deken van 50 Watt vermogen.

Tenminste….als u de elektrische deken tijdig uitschakelt….

Vandaar de tip: schakelklokje/tijdschakelaar ertussen en je kan de winter bewust en warmpjes uitslapen. Beter is nog om gewoon lepeltje-lepeltje te gaan liggen. Maar of dat de nachtrust ten goede komt…. (iets met koude voeten šŸ˜‰ )

0 gedachten over “Najaar meldt zich… zo ook wellicht uw elektrische deken?

  • Niels,

    Vergeet niet dat een elektrisch deken veel energie kan besparen. Als ik het koud heb in bed val ik maar zeer moeilijk in slaap, buiten dat het oncomfortabel is. Voorheen stond daarom ook altijd de verwarming aan op mijn kamer, maar vorig jaar heb ik een elektrisch deken gekocht, die zichzelf na 2u uitschakelen. Deze zet ik op koude dagen aan voordat ik tanden ga poetsen en tegen de tijd dat ik onder de dekens kruip is het heerlijk warm. De verwarming staat nu permanent dicht en ik val vaak eerder in slaap dan voorheen. Die paar wattuurtjes extra levert het ruim op aan energiebesparing.

  • @Paul: dank voor je aanvulling! Zo te zien ben je bewust van het verbruik en hier een pasklare oplossing voor gevonden! Super!

    Nu maar hopen dat meer mensen hierbij stil staan. Intentie van mijn post was om mensen er over te informeren wat het met zich mee brengt, zo’n elektrische deken (of zelfs bij een waterbed: de verwarming (die is nog schokkender qua elektrisch verbruik op jaarbasis!).

  • Wij hebben al jaren zo een deken in ons bankstel je hebt zo een lekkere behaaglijke plek in je kamer en de thermostaat kan aanzienlijk naar beneden.Je moet wel een bankstel hebben met een ritssluiting en doorlopend kussen gewoon uit elkaar halen deken ertussen en klaar. Wel schakelklokje ertussen en nog beter een drukschakelaar.

  • ik heb der sinds gisteren een op de bank ik heb een leren bank en dat is koud nu ben ik ook een kou kleum want 20 graden in huis is warm zat ik had al een deken op de plek waar ik zit maar dan nog dus nu de deken op de deken en daar op dun dekentje om hem schoon te houden , ik doe hem ik denk drie keer op de avond 20 min aan lkkr hoor

    en ik hoef de kachel niet meer op 21 te zetten dus dat scheelt ook weer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.