De Gazelle springt door…. de 1.000km

Vandaag in de mist op de terugreis, is de eerste mijlpaal bereikt: de eerste 1.000km op de Gewonnen Gazelle fiets is achter de rug!
Verder nog geen mankementen aan de fiets gehad nadat de stuurvergrendeling door de fietsenmaker onder garantie is vervangen. Wel merk ik dat de band zelf in het voorwiel eenslag heeft, terwijl de velg gewoon strak en recht is. Vreemd… Iemand een idee hoe je die band zelf kan richten?
Vorige week heeft de fiets weer een wasbeurt gekregen, en zijn na het afdrogen de framedelen in de autowas gezet. De diverse butjes en schroefdraden zijn ook nog met vaseline afgedekt, voor betere bescherming tegen pekel. De ketting wil ik ook nog controleren en smeren, maar dat is een klusje voor komend weekend.

0 gedachten over “De Gazelle springt door…. de 1.000km

 • Bij een slag in je voorwiel zet je de fietst op de kop en geef je er een hengst aan. Dan zie precies waar de slag zit. Daar stop je hem en draai je aan de spaak die hem de goeie kant op trekt. Ik heb het wel een paar keer gedaan. Het is een heel geduldig werkje.
  Mijn advies, ga na de fietsenmaker. Die doet het vaker. Een keer een dure fiets uitgeleend aan een student. Na 3 maand slag in het wiel. Fietst niet meer lekker. Ketting en alles aan gort. Dus grote beurt bij de fietsenmaker. Koste me 20 gulden.

 • @Wim: de slag zit overduidelijk in de Schwalbe band (Big Apple). Heb de binnenband ook al leeg gelaten en opnieuw geplaatst. Vermoedelijk tijdens transport bekneld geraakt?

  De velg heb ik al gecontroleerd door te laten draaien en kijken of er een verandering in afstand tussen de velg-rand & een meetpunt optreedt. Dat is niet het geval. Ach als de voorband kaal is, dan komt er een nieuwe op 🙂

 • Bij je ventiel heeft je band geen bobbel? Dat wil ook nog wel eens fout gaan.
  En de speling op de buitenband t.o.v. de velg. Sommige banden krijg je er niet om heen en de anderen hangen los.

 • @Wim: de bult/bobbel zit inderdaad nabij het ventiel, heb deze band al leeg gelaten, het ventiel los gedraaid bij de velg en opnieuw geleidelijk op spanning gebracht. Ach.. ik probeer het dit weekend nog wel een keer.
  Deze band is vrij dik en kan makkelijk geplaatst worden (in tegenstelling tot de Schwalbe Marathon Plus die ECHT lastig te monteren is).

 • Dus dat ringetje bij het ventiel tegen de velg helemaal losdraaien. De binnenband naar binnen drukken en de buiten kant kneden bij 1,5 bar. Je hebt een te ruime buitenband. Dan door naar de 4 bar, of wat je maar lekker vind fietsen. Dan het ringetje niet te strak terugdraaien. Ik snap eigenlijk niet waarom er een ringetje op zit.
  Schwalbe lijkt me toch een heel gerenommeerd merk. Dus is misschien je velg aan de kleine kant.

 • @WIm: de bandenmaat is voor deze fiets bepaald door de fabrikant (ca 50 mm buitenband, af fabriek).
  Normaal fiets ik met deze dikke banden op ca 4-4,5 bar rond. minimale druk is meen zo uit het hoofd 2-2,5 bar.
  Velg is van Rodi VR19.

 • vandaag de voorband geprobeerd te positioneren, maar alles zit gewoon juist. Helaas is de slag in de Schwalbe band niet verdwenen of verminderd. Ik vrees dus even met deze band door te rijden (wel zo duurzaam 😉 ) en later te vervangen….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.