Klimaatstraatfeest 2011 kick-off

Vanavond is officieel het Klimaatstraatfeest in de gemeente Gennep geopend. Harm Otten, bewoner van de Jasmijnstraat in Gennep (zij hadden in 2010 de 9e plek in Nederland veroverd) en kartrekker van het Klimaatstraatfeest opende het woord. Vanuit de gemeente is wethouder Vandermeulen die de aanwezigen een hartelijk welkom heet en na een inleidend woord de eerste presentator het podium liet betreden.

Harm ging van start met de Klimaatstraatfeest als thema, en een terugblik op de activiteiten vorig jaar in zijn straat. En natuurlijk de eenvoudige maatregelen om o.a. sluipverbruik en onnodig brandstofverbruik tegen te gaan.

Vervolgens is een EPA-maatwerkadviseur aan het woord gekomen die nadere toelichting gaf over de energielabels, de ontwikkelingen en de mogelijkheden. Zeer interessant, ook de diverse voorbeelden van isolatiematerialen waren van dichtbij te bewonderen.

Tenslotte mocht ik de volgende presentatie geven, waar ik als onderwerpen de trias energetica in eenvoudige verwoordingen de revue liet passeren. Ook zaken bekijkend vanaf wereldniveau naar de omgeving in je straat heb ik benoemd. Leuke interactie met het publiek, en ook wat tips in de presentatie uitgewisseld over het eenvoudig besparen van energie.

Tussendoor zijn er nog enige filmpjes over de activiteiten rondom het Klimaatstraatfeest getoond, en zijn andere bedrijven bereid geweest enige materialen te laten zien.

Bijzonder is ook de volledig elektrische auto (een Peugeot Ion) die bij de entree de duurzame avond inluidde.

Bijgaand zien jullie nog enkele foto’s.

 

 

 

0 gedachten over “Klimaatstraatfeest 2011 kick-off

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.