Oplaadpunt elektrische auto ontdekt

Toevallig wees een vriend mij er op dat je inmiddels in Gennep je elektrische auto kan opladen: er is op het Europaplein een laadpunt ingericht voor 1 voertuig. En wat blijkt, op de website van de gemeente staat er iets over geschreven.

Helaas zie ik Gennep (of zijn dorpen ) nog niet vermeld staan op de lijst van de stichting E-laad.nl, maar misschien kan dat zijn doordat het betreffende overzicht een datum heeft van 26 april 2011 j.l.

Met zoeken op internet kom ik er achter dat er nog ergens een tweede laadpunt is (volgens mij is/was er een plan om in Milsbeek een laadpunt op te zetten). Het type laadpunt is overigens niet geheel onbelangrijk: Type 2, 400 Volt. Type 2 is het soort/vorm van de stekker waarmee het voertuig aan het laadpunt wordt aangesloten, namelijk een 5-polige stekkerverbinding

 

Een elektrische fiets opladen gaat daar echter niet lukken.

Dus ben je reeds de gelukkige eigenaar van een elektrische auto, surf naar e-laad.nl voor het overzicht van laadpunten, en schrijf ook even bij met de pen:

Europaplein 21
6591 AV Gennep

In elk geval een zeer kleine stap om op de komende braderie “Gennep on wheels” het elektrisch vervoer (elektrische auto, brommer, scooter, snorfiets) eens breed op de kaart te gaan zetten!

2 Replies to “Oplaadpunt elektrische auto ontdekt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.