Duurzaam maar toch anders…

Zo tegen het einde van het jaar ontvangen velen van hun werkgever een kerstkado. Een oude traditie die toch overal gewaardeerd wordt. Zo heb ik van mijn werkgever een pasje ontvangen waarmee ik zelf een kerstkado naar wens kon uitzoeken via een internet-site. Na enkele uren snuffelen kon ik niet echt iets vinden. Maar wat dan?

Gelukkig heb ik ook gezien dat er mogelijkheden te over zijn. Zo kon ik via de internetsite het kerstpakket (in financiële vorm dan) ook doneren. Ik koos na lang wikken en wegen voor KNGF Geleidehond. Ze zorgen ervoor dat mensen een getrainde hond ontvangen die hen helpt in diverse dagelijkse taken. En gezien het feit dat ik persoonlijk weet hoe nuttig zo’n geleidehond kan zijn (voor visueel gehandicapte medemens in het bijzonder) heb ik het KNGF mijn kerstpakket geschonken.

Ook trof ik nog uit mijn detacherings-periode de airmiles. In korte tijd door het vele reizen met de lease-auto bij elkaar gespaarde punten waar ik tot op heden nog geen nuttige bestemming voor heb kunnen vinden. Ook hier eens gekeken in de webshop. En de knoop doorgehakt: mijn airmiles (totaal 10.551 punten) gaan in hun geheel naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Ze kunnen de steun gebruiken om kinderen die problemen hebben in de gezinssituatie alsnog leuke momenten te geven: van een dagje uit of een korte vakantie in Nederland, tot een Sinterklaas-feest of een lidmaatschap voor een sportclub.

Beide organisaties hebben dit jaar de gunst ontvangen, en ik hoop dat de kleine bijdrage hen weer in staat helpt mooie dingen te doen. Dichtbij, lokaal slagvaardig. Dat is ook een stuk duurzaamheid!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.