Fietsonderhoud

Intussen heb ik de Gazelle fiets al weer enkele maanden en is er ruim 1.500 km afgelegd. Aangezien er een terugroepactie vanuit Gazelle gestart is voor de stuurpen (die niet wil vergrendelen) een goed moment om de fiets bij de dealer in onderhoud te geven. Dit keer bij Gazelle-dealer Fons Coenders uit Heijen. Kan dat goed gecombineerd worden met enkele controles aan de versnellingen, de remmen en de spaken. Vooral bij enkele spaken merk ik dat ze erg ‘losjes’ er in zitten. Uit ervaring weet ik dat het lukraak aandraaien/spannen van de spaken kan resulteren in een slag in het wiel, dus dat laat ik liever aan de vakmensen over.

De verwachting is ook dat het onderhoudbeurtje verder weinig om het lijf zal hebben.

0 gedachten over “Fietsonderhoud

  • De fiets is weer terug! Naast het kleine stelwerk (spaken, remmen, versnellingen) is de voorband vervangen. Wat bleek: de slag in de band is inderdaad door een gebroken/gescheurd karkas veroorzaakt.
    In elk geval: er ligt een nieuwe band (wederom een Schwalbe Big Apple) er om en…. hemels wat trapt het licht en comfortabel!
    En de kosten? Daar kon ik het niet voor laten, voor EUR 58,50 was ik weer op pad 🙂

  • Mooi, je slag is ook weer uit het wiel!.
    €58,50. Bij een APK ben je het veelvoud kwijt!! Om maar te zwijgen over de brandstof kosten.

  • Dat klopt helemaal, Wim. Wel ben ik verrast dat de band (Schwalbe Big Apple) in 2 profiel-uitvoeringen komt. De versie die er oorspronkelijk op lag (en nu op de achterband ook nog zit) heeft een gladder profiel (met ook opdruk Big Apple) dan de nieuwe die vanmiddag gemonteerd is (deze heeft meer het profiel van een Marathon Plus, maar ook opdruk Big Apple). Verklaring heb ik nog niet hiervoor op websites van Schwalbe e.a. kunnen vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.