Nieuwe zonnestroomcentrale in Gennep gespot

Ik was enige maanden terug al benaderd door de straatbewoner omtrent zonnestroompanelen. Enige hulp kunnen bieden omtrent waar ze zoal op kunnen letten, en natuurlijk geïnformeerd over de subsidie/stimulering van de Provicie Limburg voor de zonnepanelen.

En vandaag fietste ik er langs en….verhip! Reeds 3 panelen op de garage geplaatst! Ik probeer nog meer technische gegevens te achterhalen, maar ik verwacht dat het 3 mono-kristallijne panelen zijn (gok op 3x 190Wp STC), gekoppeld aan een Steca500 omvormer.

Wel is het even doorbijten geblazen, door de slagschaduw liggen de panelen op de garage nog even in de schaduw. Iets wat na december gaat verdwijnen, als de dagen lengen en de zon weer de hoogte in gaat!

Met de zuidelijk georiënteerde opstelling vermoed ik een jaaropbrengst van ca. 513 kWh.

7 Replies to “Nieuwe zonnestroomcentrale in Gennep gespot”

  1. Vrijdag a.s. ga ik mee helpen om de 3 resterende zonnepanelen (wederom een setje van 570Wp monokristallijne beauties) op hun pannendak te installeren.
    Idee is deze onder de dakkapel/uitbouw in landscape te plaatsen.

  2. Bij bovenstaande foto dus in de schaduw. Ik weet niet hoeveel dat uitmaakt voor wp/kwh. Maar ik kan me ook voorstellen dat je als niet dakdekker liever niet naar de nok klimt.

  3. @Wim: het dak is goed te beklimmen met een ladder. Zelf opteer ik ook tussen het dakraam en het dakkapel te plaatsen, maar of dat qua lengte/breedt uitkomt dat zal nog moeten blijken 🙂

  4. De 3 panelen die op het dak komen zijn van producent Eopply (190Wp, monokristallijn) aangesloten op een Steca 500 omvormer. De opstelling is in landscape (dus liggend), onder de dakkapel (helaas op de foto de schaduw-problematiek duidelijk weergegeven).
    Zodra de eigenaar ze heeft geplaatst zal ik zeker een korte update posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.