Politiek honing smeren bij de burgers

130 km/u daar moet je toch als eerste bij zijn..

Het kabinet Rutte 1 heeft zijn prioriteit weer helemaal scherp staan…

Daar waar Nederland & Europa toch in zwaar weer blijft verkeren door de voortsudderende financiële crisis, daar gaan PVV, VVD en CDA (allen geil om te regeren i.p.v namens het volk te besturen) toch weer hun eigen mandaat verkondigen. We mogen opeens 130 km/u rijden.

Excuse me? is dat wel zo wenselijk?

Neveneffecten van dit besluit

 • de emissie van voertuigen neemt sprongen toe zodra men boven de 80 tot 100km/u gaat rijden. Emissie is dus naast CO2, ook fijnstoffen en andere gassen/stoffen;
 • het verbruik neemt toe, zowel in brandstof als in onderhoud;
 • Geluidsoverlast rondom de snelwegen nemen toe;
 • Door verhoogd verbruik van de voertuigen tankt men sneller en vaker, dus inkomsten voor de Overheid (BTW, brandstofacccijnzen)
 • Door de uitstoot zal het toch al smerige Nederland nog meer onleefbaar worden voor mensen en dieren. Mensen met problemen aan de luchtwegen (COPD, astma, bronchitis) zullen letterlijk gaan stikken, of stikkend door het leven moeten gaan (met extra medicatie, dus verhoogde kosten gezondheidszorg);
 • de in europees verband gemaakt afspraken en doelstellingen worden gewoon aan de laars gelapt, genegeerd. Resultaat: overschrijding van emissies, geen navenante reductie van emissies, en dus een europese boete naar Nederland (waar Jan Modaal voor mag gaan bloeden als zijnde extra heffingen).
 • Toenemende kosten gezondheidszorg (zoals eerder al aangegeven, maar ook aan ernstigere verwondingen bij verkeersslachtoffers);
 • Geen oplossing voor het file-probleem. Zeker niet structureel.
Zien we nog niet dat de fossiele economie op stuiptrekken staat? De tijd van easy-energy is er niet meer… Tijd om te veranderen, tijd voor duurzaamheid. Lokaal wonen, werken, recreëren. Een taak die ook de lokale overheid en de provinciale besturen nu eens nadrukkelijk moeten opnemen in een daadkrachtig plan van aanpak. Want… Limburg is en blijft achtergesteld qua werkgelegenheid, vergrijst met het jaar, en de uitstroom van jongeren blijft toenemen door ontbrekende opties om hier te werken.
Maar ja… dat is ook weer waar het volk (als in “Henk en Ingrid” ) graag hun stem voor hebben gegeven. Dan mogen Henk & Ingrid zich eens bezinnen, of het wel is wat ze wilden. Dankzij hen, Henk en Ingrid, blijft de volksgezondheid duurder worden, nemen ziektes als kanker en long-problemen alleen maar toe… En dat terwijl ze maar suf toekijken en zwijgen. Zwijgen is toestemmen. Dus naast het regerend kabinet zijn ook zij medeplichtig en eigenlijk ook strafbaar te stellen. Strafbaar als in misdaden tegen de menselijkheid….. Of kopen Henk en Ingrid, en het kabinet, hun bebloede schuld af door een symbolische donatie aan KWF Kankerfonds en dergelijke? Kennelijk zou het gezwel van de samenleving, hier in Den Haag, eens structureel aangepakt mogen worden.
Note: een kleine mijmering op het blog en de alledaagse politiek. Nothing personal. Laat het inwerken, en bedenk welke toekomst je wenst te leven…. Als het je denk-proces prikkelt, is het al een ‘small step for mankind’ 😉

Eén gedachte over & ldquo; Politiek honing smeren bij de burgers & rdquo;

 • Helemaal mee eens. Als een partij voor het milieu kiest moeten we langzamer gaan rijden. Maar een partij kiest voor de kiezer. Populisme heet dat.

  Ik stel voor om eerst al die vrachtwagens te begrenzen op 50km/h. Die zuipen heel veel diesel, en de snelwegen liggen er vol mee. Maar dan zijn er wel meer vrachtwagens nodig. Uiteraard met een permanent inhaal verbod.Ook de personen auto maximaal 80km/h. Vind je dat te langzaam gaan dan ga je met de trein.
  Als ik het compendium er even bij pak:
  http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0030-Energieverbruik-door-verkeer-en-vervoer.html?i=6-40
  Dan verbruiken de personen auto’s het meest. 267 PJ vergeleken met vracht 155 PJ. Ik hoop dat deze cijfers inclusief de verliezen van een otto motor zijn.

  Als er ooit een PvdDu (Partij voor de Duurzaamheid) word opgericht ga ik daar zeker op stemmen. Maar verwacht geen zetel in de kamer. Hoewel PvdD heeft ook een zetel. En gekke Geert met de meest dwaze voorstellen is ook heel ver gekomen, helaas dankzij Henk en Ingrid.
  Hoewel, PvdD heeft wel goeie kijk op het energie debat. https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6089 Maar wat kunnen ze als minderheid. Maar daar moet het toch mee beginnen.
  Overigens blaat de VVD ook over duurzame energie. http://www.vvd.nl/standpunt/1160/duurzame-energie Bovenaan staat kern energie, maar dat lijkt me niet duurzaam. En ze gaan “bijvoorbeeld” bomen planten. En als je David MacKay hebt gelezen is dat soort bio-energie absoluut onvoldoende bij het huidige energie verbruik.

  De kennis is er. Maar de kudde blijft wachten. Totdat ze verdwaasd in de file voor de pomp staan en €35 per liter moeten betalen. Voor een volle tank betaal je dan een maandsalaris, en je moet naar je werk karren. Dan pas gaan ze wel langzamer rijden. En ik rij er dan vrolijk langs, zwaaiend vanuit mijn e-car opgeladen met mijn eigen zonne-panelen.
  Met 1pk kon je vroeger prima van a naar b. Nu moet het met 100pk, en zo snel als mogelijk. Het zelfde met de scheepvaart, waar ook heel veel stook olie word verstookt. Dat is olie die op land niet mag worden verbrand vanwege de hoge concentraties vieze dingen. Een afval product van diesel en benzine productie. En stroom afwaarts moet de motor draaien, anders werkt het roer niet. En je moet wel zo snel mogelijk van a naar b.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.