Warmtecheck.nl in Gennep actief

Vandaag als fotograaf de actie van de Jasmijnstraat vastgelegd. Daar is in goed overleg van elke woning een warmtegevoelige foto gemaakt door Paul Cornelissen van Warmtecheck.nl uit Uden. Lees hier verder wat op woensdag 21 december j.l. zich in een gennepse straat zich afgespeeld heeft.

Door met een speciale infrarood-camera te werken, kan op zeer nauwkeurige wijze een grote hoeveelheid aan bijzondere aandachtspunten aan het licht gebracht worden. Effecten als wel of geen spouwmuur(isolatie), het gebruik van een radiatorfolie of het ventilatiesysteem en de tochtstrippen die warmte laten weglekken: het is met juiste verstand van zaken goed zichtbaar te krijgen. En niet alleen de warmtelekken. Ook z.g. koudebruggen in de woning zijn op te sporen, of zelfs foutief aangesloten radiatoren (en daarmee onnodige hoge stookkosten). Een koudebrug is een verbinding in een constructie waarbij de kou van buiten naar de binnenzijde van de constructie geleid wordt.

Bijgaand een aantal sfeer-foto’s van de actie in de Jasmijnstraat. Mocht ik enige detail-foto’s kunnen achterhalen (en na toestemming publiceren) dan deel ik de informatie uiteraard! Echter, een foto behoeft altijd uitleg na een gedegen analyse. Onjuiste interpretatie en conclusie kan veel roet in het eten gooien.

Plaatsen waar veel energie (en dus warmte) zich bevindt zijn in de foto’s donkerrood gekleurd, waar geen of naar verhouding zeer weinig warmte wegstroomt is deze blauw (kouder in temperatuur) gekleurd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.