Abri CS Nijmegen bedekt met zonnepanelen

Abri Nijmegen CS
Abri Nijmegen CS

Vandaag voor het eerst heen-en terug met het OV: vanaf Gennep de bus, en vanaf Nijmegen CS naar het werk in Arnhem. Moet nu zeggen, ik kom een stuk fitter aan op het werk! En tijdens het wandelen naar het perron zag ik een overkapping vol met zonnecellen. Een mooi voorbeeld hoe functionaliteit en architectuur zich laten combineren en daarnaast ook nog zonnestroom produceren! Zeker in een stad (of eigenlijk gewooon: overal) waar je anders maar saaie ruimte hebt, kun je zo toch een goede invulling geven aan duurzaamheid!

Even verder bestudeerd hangt er ook een display onder de abri opgesteld, met daarop huidig vermogen (in Watt) en het totaal geproduceerde hoeveelheid elektriciteit in kWh. De teller stond ten tijde van het maken van deze foto (17 januari 2011 rond 17.00u) op 0 Watt en een productie van 2.376 kWh.

Thuisgekomen gelijk verder gespeurd naar meer informatie. En wat blijkt? Het project is enige tijd geleden door de leverancier van mijn eerste series zonnepanelen, Oskomera Solar Power Solutions, geplaatst! Dat maakt je toch wel trots van binnen šŸ™‚

Vanuitgaand dat het een project is uit 2009 is, en nu (grofweg) 2 jaar draait. Ik zeg met nadruk grofweg, want helemaal exact wanneer het is opgeleverd en inbedrijfgesteld kon ik nog niet vinden.

Al met al is het een productief dakje waarvan er wat mij betreft nog veel meer mogen komen. Wellicht een praktisch idee als je een dakraam op je woning gaat plaatsen: naast lichtdoorval ook nog enige duurzame elektriciteit?

EĆ©n gedachte over & ldquo; Abri CS Nijmegen bedekt met zonnepanelen & rdquo;

  • Ja, mooi ding is dat. Ben er al even niet meer geweest, maar is hij niet ook nog eens uitgebreid?

    Zonnecellen in je dakraam lijkt me trouwens niet zo’n heel goed idee, want dan houd je ook een groot deel van het licht tegen, waar het dakraam meestal juist voor is…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.