Aldi LED lampen aanbieding

Ik werd getipt over de ALDI aanbieding van LED_lampen. Zelf sta ik sceptisch er tegen over, gezien de kwaliteit en de ervaringen die ik met andere producten bij de ALDI heb gehad. Maar goed, toch de stoute schoenen aangetrokken en daarheen gefietst.

Er lagen in het schap naast de spaarlampen een tweetal LED-lampen, beiden met GU10 fitting. De keuze was beperkt tot kleurtemperatuur: een versie is warm-wit (3.000 Kelvin aldus de verpakking), de andere versie was wit. Daarnaast een verschil in branduren: de warm-witte lamp zou goed zijn voor 15.000 uur, de witte lamp zou hiertegenover slechts 10.000 uur doen.

Vermogen : 1 Watt per LED-lamp, dus mooi om bijvoorbeeld met 2-3 spotjes je slaapkamer te kunnen verlichten. Aangezien in mijn slaapkamer nog 3x 50 Watt halogeen brandt, is dit een mooie gelegenheid om te proberen.

Besparing:

aangenomen dat deze lampen dagelijks een half uur branden, dan is dat op jaarbasis:

365 x 0,5 = 182,5 uur per jaar

Voorheen brandde er 3 halogeen 50Watt lampen, goed voor een energieverbruik op jaarbasis : 182,5 x  (3x 50Watt) = 27,3 kWh

En aangezien dal-en piektarief elk jaar dichter bij elkaar komen te liggen, plaats ik even de aanname dat de gemiddeld energietarief per kWh dat ik betaal 22 eurocent (all-in) is (dit is afhankelijk van ieders contract met zijn/haar energiebedrijf).

Financieel: 27,3 kWh x €0,22 = € 6,02

Nieuwe situatie bij gelijkblijvend aantal bedrijfsuren in mijn situatie:

182,5 x  (3x  1Watt) = 547,5 Watt-uur, of 0,5475 kWh

Financieel: 0,5375 kWh x  €0,22 =  €0,12 op jaarbasis

Besparing: 6,02 – 0,12 = 5,90 per jaar (of: 49 eurocent per maand) door het vervangen van 3 halogeen lampen in 1 vertrek.

Produktspecificaties:

Prijs: € 9,99 per 2 (januari 2011, aanbieding)
Kleurtemperatuur: warm-wit of wit
Fitting: GU10
Vermogen: 1 Watt (7 LED-segmenten)
type lamp: spot
branduren : 10.000 uur (wit) of 15.000 uur (warm-wit)

0 gedachten over “Aldi LED lampen aanbieding

 • Addendum: op de site van Aldi zie ik de LED-Lamp aanbieding staan: per stuk 9,99 EUR. Dus ik ben gematst, met een prijs van nipt geen 5 EUR per LED-lamp. Mijn ‘TVT’ is dan ongeveer 1 jaar 🙂 Nice!
  Dus of de aanbieding in de winkel is onjuist geplaatst, of de website is niet correct. In elk geval: voor dat geld kun je het haast niet meer verantwoorden om een traditionele spot (halogeen/gloeilamp) nog te laten hangen! Dus VORT! naar de winkel 🙂

 • er blijken dus 2 soorten lampen te zijn: de draaifitting (E14/E27) die gaan per stuk 9,99 EUR over de toonbank, de GU14 voor 9,99 EUR per 2 stuk. Al met al blijft het een schappelijke prijs. En denk er aan mensen: als de LED-lamp onverhoopt na jaren defect raakt, inleveren via de chemobox/chemokar/KCA (Klein Chemisch Afval). Evenzo met spaarlampen!!
  De ouderwetse gloeilamp (met gloeidraad) mag wel bij oud glas terecht komen.

 • Ik heb ook een hele voorraad gekocht met 7W CFL. Maar tot mijn grote irritatie bleken die E14 te zijn. Leuk besparen dacht ik. Maar ze passen nergens in.
  Dan moet er toch adapter ook zijn om van E14 naar E27 te gaan denk ik dan.
  Vervolgens googelen. Twee jaar geleden waren ze er gewoon niet. Nu komen ze op de markt. Maar de adapter is 5 keer duurder dan de lamp. En dat weiger ik natuurlijk weer. Productie en materiaal technisch zet je zo’n ding in elkaar voor 10 cent. En dan moet ik er weer 5€ voor betalen. Groen, en en energie besparen is handel denk ik dan.
  En trek ik weer de conclusie dat renewable now word tegen gehouden door een paar bobo’s die er heel veel geld mee verdienen.
  Wat dat betreft ben ik een groot voorstander van het Aldi, Action, Lidl principe.

 • Ook een paar gekocht bij de ALDI (in Duitsland). E27/8.5W
  Eerste was defect. Terug en omgeruild. Geen Probleem. Deze is echter ook weer defect. Ik denk nu dat ik mijn geld maar terug vraag.
  Heb sinds enkele jaren ook een aantal (23) LED-spots in gebruik. Enkele zijn defect geraakt en na de garantieperiode nog vervangen door de leverancier. Was wel enig aandringen voor nodig, maar als je reclame maakt met een levensduur van 50.000 uur, kun je niet na twee jaar zeggen dat de garantie voorbij is….
  Verder een Pharox LED-lamp van de postcode loterij gekregen (sigaar uit eigen doos.. 🙂 ), maar die bevalt prima. Maar daar waar lampen langdurig branden, het geen probleem is dat ze iets minder fel opstarten en het armatuur voldoende groot is, kun je goedkoper een spaarlamp gebruiken.

 • Ik heb ook een aantal ledlampen GU14 fitting gekocht. Binnen twee weken waren er al 2 ‘uitgedoofd’ . Heb ze teruggebracht en omgeruild. Een paar dagen later doofde een andere ledlamp. Deze ga ik ook weer terugbrengen.

 • 😮 En wat stond er op de verpakking?
  Typisch geval van afkeur opkoop. De fabrikant wil weggooien, maar er is altijd wel een partij die die er toch nog wat voor geeft.

 • Deze ook gekocht in den ALdi ook E27 led lampen, maar wat blijkt de lumen per watt veel lager zijn dan deze dat ik bij http://www.nortomled.be gekocht hebt. Natuurlijk voor die prijs kan dit niet supergoed zijn. Ook al 1 stuk. Geen led meer van ALDI. Ik zal toch voor de duurdere gaan van nortomled. Waar ik enorm tevreden ben en ook een stuk warmer van kleur.

 • Beste Niels,

  Ook ik heb deze ledlampen gekocht bij ALDI, met GU10 fitting.
  Op de verpakking staat 1 Watt als verbruik.
  De energiemeter die ik bij LIDL heb gekocht geeft echter 5 a 6 Watt aan i.p.v. de vermelde 1 Watt. Ik doe dit met alle ledlampen, en heb nog nooit een fabrikant/leverancier op een onwaarheid kunnen betrappen, behalve….
  Ik heb ze teruggebracht, en toegegeven een half jaar na dato kreeg ik m’n geld nog terug: ik trof een zeer begripvolle chef bij de ALDI in Capelle a/d IJssel
  Had ze echter nog nooit gebruikt en bezat de verpakking nog.

  Lichtopbrengst (Lumen) kan ik niet meten, maar heb wel de indruk (door lampen van verschillende merken met ongeveer hetzelfde aantal Lumen te vergelijken) dat daar maar een gooi naar wordt gedaan.

  Wees kritisch en controleer beweringen; dat geldt natuurlijk ook voor mijn verhaal.hierboven. Ik houd het voor mogelijk dat het een fout in productie kan zijn, of dat het het energieverbruik van alleen de ledlampen zelf is en die van de drivers buiten beschouwing is gelaten; kan anders de grote afwijking niet verklaren.

  Tip: de MyVision GU 10 van Philips met een equivalent (geen Lumen vermeld) 35 Watt (Gloeilamp of Halogeen??) met een verbruik van 4 Watt (geverifieerd) hoeft niet meer te kosten dan Euro 10 (AH, MediaMarkt etc) . Ik heb er een groot aantal gekocht voor euro 5,= (Praxis, nu niet meer te krijgen denk ik).
  Koop geen Ledlampen met minder dan 50 Lumen/Watt. Heb de indruk dat de 230 V (Bijv GU 10) altijd energie zuiniger zijn dan de laagspannings versie (GU 5.3 oftewel 12 Volt). Kan hier wel een verklaring voor verzinnen, maar ik hou niet van speculeren.
  Ik vervang derhalve armaturen met trafo’s (maken soms ook nog lawaai) door 230 V versies.

 • @Peter: dank je voor je inbreng. Kun je ook aangeven hoe je gemeten hebt? Je meldt een energiemeter gekocht bij de Lidl, heb je daar een merk/model van bij de hand? Want het kan OOK zijn dat de energiemeter niet correct of nauwkeurig kan meten in een bereik waar je tegen de grens van de energiemeter (met oog op nauwkeurigheid) loopt.

 • Het merk meter is “SilverCrest”.
  Er staat in de gebruiksaanwijzing vermeld “Onderste grenswaardebereik voor stroommetingen: 0,005 A”. Hetgeen overeenkomt met 1.1 Watt bij 220V (effectief).
  Maar nergens staat vermeld dat dit voor Vermogensmetingen van toepassing is.
  Ik merk bovendien dat bij ledlampen er een zinvolle weergave is van 1 decimaal achter de komma (bijv 4.8 Watt voor de Pharox 300 Flame lamp).

 • Correctie m.b.t. de Pharox 300 flame het was 5.8 Watt. Pharox zelf geeft 6 Watt op.
  Iets soortgelijks kom ik ook bij Philips Ledlampen tegen, dwz het door de meter aangegeven vermogen licht erg dicht (zeker als je de decimalen achter de komma afrond naar hele getallen) bij door de fabrikant opgegeven vermogen.
  De meter is niet een van de meest geavanceerde, zie:
  http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=1021142

 • Ik ben ook aan het testen gegaan, omdat voor ons vooral de kleurtemperatuur van belang was. En dan kom je uit als je bestaande spotjes vervangt op een kleur temp van 2700K (3000K vind ik nog veel te wit) De beste zijn volgens mij die van Philips, maar die zijn weer aardig aan de prijs. Wat wel helpt is dat ze af en toe korting acties hebben op verlichting bij Karwei ofzo bijvoorbeeld 25% korting en dan ook nog sticker plakken korting van 20% dan zijn ze qua prijs weer beter te doen en binnen de 2 jaar terug verdient. Daarbij gaan deze leds van philips ook 25.000 tot 50.000 uur mee volgens het doosje. (dus een leven lang ongeveer)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.