Jasmijnstraat wint gratis zonnepanelen

De klimaatstraatfeest is landelijk enorm aan het groeien. Vele straten en gemeenten nemen er vrijwillig aan deel. Vorig jaar (2011) eindigde de gennepse Jasmijnstraat op een nationale 9e plaats. En dit jaar gaan ze voor de totale overwinning. Actief nemen ze deel aan acties, prijsvragen en leren zo veel energie te besparen.

De Woonbond verloot zelfs onder de huurders een aantal zonnestroompanelen. Goed voor vele jaren groene duurzame elektriciteit!

En groots is de verrassing toen ik de nieuwsbrief las, en de trotse mededeling daar in las:

“Gisteren (24 januari 2012, red.) werden Yvonne & Rob uit de Jasmijnstraat in Gennep verrast door een erg leuk telefoontje. De Woonbond belde hen om ze te vertellen dat zij binnenkort zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Een mededeling die voor veel opwinding zorgde!

Yvonne reageerde laaiend enthousiast op het telefoontje: “We hadden meegedaan aan de prijsvraag, maar eigenlijk hadden we er helemaal niet op gerekend dat we ook echt zouden winnen. We wonen op nummer 13, je zou denken een ongeluksgetal, maar dat is dus mooi niet zo! Wow, ik ben zo blij!” En terecht, want het is wel een erg mooie prijs die Rob & Yvonne hebben gewonnen. Binnenkort worden er namelijk zonnepanelen op hun dak gelegd, waardoor ze een deel van hun energie zelf kunnen opwekken. En niet alleen is dat een erg fijn idee, het zorgt ook nog eens voor een lagere energierekening. Dubbel voordeel dus! Naar verwachting zal de plaatsing van de panelen begin april plaatsvinden tijdens een evenement in de Jasmijnstraat. En de bewoners van nummer 13 zijn niet de enige gelukkigen in de straat, want ook 2 buren worden getrakteerd op zonnepanelen. Er zal een loting plaatsvinden onder alle huurders in de straat waarbij nog 2 pakketjes zonnepanelen worden weggegeven.”

 

UIteraard houd ik de Jasmijnstraat in de gaten. Zodra de zonnepanelen overhandigd en geplaatst worden, zal ik daar zeker even de technische details over bekend maken. Mijn verwachting is dat het een bekende omvang van circa 600 Wp (3-4 zonnepanelen) gaat worden. Globaal bij zuidelijke (schaduwvrije) opstelling zal rond de 540 kWh per jaar liggen. Bij een (gemiddeld) verbruik van ca. 3.000 kWh per jaar, is dat toch 1/6 deel van de elektriciteitskosten die nu duurzaam en langdurig geproduceerd gaan worden. Uiteraard weet ik dat de trotse winnaars van nummer 13 al een hele tijd Essent/RWE hebben verlaten en naar volle tevredenheid hun energie nu afnemen van Greenchoice!

Maar, het belangrijkste: weer 3 huishoudens in Gennep die aan de duurzame energie gaan!

Rob & Yvonne: van harte gefeliciteerd bij de club van zonnestroomproducenten!

Link naar artikel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.