Februari 2012 terugblik

De schrikkeldag nadert zijn einde nu ik het maandelijks overzicht weer opstel. Duidelijk merkbaar is het eerder licht en later donker worden. De stand van de zon neemt ook merkbaar toe, wat mooi effect geeft op de zonnestroompanelen die vlak liggen.

 

 

 

Zonnestroom

Voor de Suntech (1140Wp) is deze maand 71,121 kWh geproduceerd (genormeerd: 62,38 kWh/kWp). Vooral door de steile hellingshoek doet dit systeem het nog goed voor zijn omvang!

De Jiangsu Kingsun (3120Wp) gaat voor 101,463 kWh productie (genormeerd: 32,52 kWh/kWp). Gaat goed komen, want ik verwacht dat de schaduw-effecten komende week verdwenen zijn. Dan gaat dit systeem zijn/haar duurzame meters afleggen, dat is de prognose.

De MSK panelen op de westzijde (570Wp) doen deze maand 14,835 kWh (26,02 kWh/kWp).

Aardgas

Deze maand ging nog steeds de verwarming met aardgas gevoed worden. Ik heb 26 februari j.l. de gas-ondersteuning voor tapwater (douche/bad) uitgeschakeld, wat weer een beetje kan schelen in het verbruik. Voor de CV verwacht ik volgende week of half maart uiterlijk weer een seizoen van het aardgas te kunnen blijven.

Februari heeft overigens 139 m³ verbruikt, iets meer dan in januari. Maar het was dan ook goed koud in de eerste week, eerste 2 weken van de maand. Het enige wat ontdooide waren de Friezen en hun Elfstedenkoorts 😉

Gecorrigeerd met gewogen graaddagen (via de website van Mindergas.nl) kom ik op 0,25 m³/gewogen graaddag uit. In 2011 was dit 0,29. Besparing t.o.v. 2011: 13,7% minder verbruik. Wellicht ook een deel voor rekening van de CO2 vraaggestuurde ventilatie, ik ga het nog in de gaten houden!

Transport/vervoer

Momenteel maak ik vanaf ca. half januari nog steeds gebruik van de combinatie streekbus en trein. Dit bevalt goed, al hoop ik in maart weer dagelijks de Gazelle de sporen te geven. Conditioneel moet ik ook weer opbouwen. Maar al met al bevalt het prima. Wel 1 storing gehad met de OV chipkaart, waarbij het uitchecken niet lukt. En de restitutie aanvraag via Veolia is tot op heden ook nog niet (naar tevredenheid) afgehandeld. OV had gewoon in handen van overheid moeten blijven, wat mij betreft.

Nadeel is de onduidelijkheid rondom carnaval. Want deze Limburger gaat gewoon op de betreffende dagen normaal aan het werk. Maar kennelijk ziet Veolia dat anders, en sluit dan een ongelukkig vakantierooster in, wat zelfs onduidelijkheid en onenigheid bij de chauffeurs zelf triggerde! De klachten-procedure gebruik ik pro-actief, zal ik het zo maar redelijk neutraal beschrijven? 😉

Wil je alle maandoverzichten raadplegen, dan is aan de rechterzijde op deze blog de categorie “Maandoverzicht” beschikbaar. Met 1 muisklik alle artikelen rondom de maandelijkse statistieken.

Eén gedachte over & ldquo; Februari 2012 terugblik & rdquo;

  • update: zojuist een email van Veolia ontvangen (alsof de duivel er mee speelt), ze hebben na onderzoek geconstateerd dat e.e.a. onjuist is afgeboekt en geven 3 euro terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.