ZPV paneel in actie

Aangezien ik vorige week op de braderie heb gestaan, met de medewerking van de Zonnestroomproducentenvereniging (hoeveel punten is DAT bij Wordfeud? 😉 ) stond alles opgeslagen in mijn garage.

In een moment van verveling heb ik gekeken naar het paneel (toch 190Wp). Dus aangezien er nog een werkende omvormer (model OK4, neerlands trots in vroege PV-tijden) aan hing was het idee snel uitgevoerd: paneel aansluiten, ferraris-meter er aan, en invoeden die hap! Elke Joule telt (en zo ook elke duurzaam lokaal geproduceerde kWh ook!). Dus nu ligt het paneel zijn ‘onderkomen’ te voorzien van zonnestroom. How easy can life be?

Tijdelijk nu dus even 4.830 + 190 = 5.020 Wp aan STC-paneel vermogen! 🙂

0 gedachten over “ZPV paneel in actie

 • Extreem zwaar overgedimensioneerd tov omvormer vermogen, dus absoluut niet richting zon zetten, anders blaas je dat ding op!

  Laat de standverzorgers het maar niet wetuh….

  Leg je hand d’r maar eens op bij volle zon. Doe handschoenen aan…

 • Haha, dat valt wel mee. Die OK4E kan wel wat hebben hoor… We hebben er ook wel eens een SUN-250G aangehangen. Die begon spontaan te roken… 🙂 Daarna er meteen weer een OK4E er aangehangen om terug te kunnen leveren aan de frietkraam naast ons.

 • Dat zal dan een brak exemplaar zijn geweest die tocht al opgegeven was.

  Bij mij worden ze al met 93 Wp paneeltjes heet.

  … maar ja, ik heb “natuurlijk” geweldige olieboer paneeltjes, jullie “maar een chineesje” …

  … of zoiets …

  😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.