Papierschepper PV breidt uit! (2.940 Wp STC)

Vanochtend voor ik vertrok naar de laatste besprekingen van de aanbieding, zag ik een bestelbus van een PV-firma (uit Rotterdam-regio) voor mijn woning. Verhip, ik heb niets besteld! Maar gelukkig is de overbuurman op nummer 2 ook de duurzame weg ingeslagen, en pakt bij deze goed uit!

Er is door de firma gebruik gemaakt van Schletter beugels (met aparte geimpregneerde balk als versteviging) aldus een van de monteurs. De panelen, fabrikant CSUN, zijn elk 245 Wp per stuk. Wederom 12x 245 = 2.940 Wp op het dak. Met als omvormer een SMA Sunnyboy 3000 (96% EU-rendement). Ik ben benieuwd hoe het systeem gaat presteren, aangezien deze woningen vanaf oktober al snel slagschaduw in toenemende mate gaat krijgen door de lagere zonnestand (wat de onderste 3 panelen zeker gaat raken). Familie Van den Broecke: van harte gefeliciteerd en welkom bij de Zonnebroeders- en zusters! šŸ™‚

One thought on “Papierschepper PV breidt uit! (2.940 Wp STC)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.