Solardays 6 mei 2012 terugblik

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Bij het ontwaken leek het er op dat er meer zon zou kunnen komen. Helaas mocht ik (en de bezoekers) hier niet van meegenieten.

Naast mijn ouders (reeds overtuigd van zonnepanelen) zijn er nog 3 geïnteresseerden op bezoek geweest. Uiteraard over zonnepanelen gesproken, maar ook een rondleiding rondom de Atag Qsolar gegeven. Reacties waren erg positief van de mensen. Bij een aantal mensen heb ik ook nog het systeem kunnen tonen wat mijn produktie in de gaten houdt, op basis van een kleine microcontroller. Want cijfertjes zijn droog, maar sappige grafieken spreken nog veel meer!

Al met al berg ik de spullen weer op, en is de Zonnestroomproducentenvereniging welkom om de marktkraam-spullen op te halen. Jammer dat het weer (qua zon-intensiteit) enorm tegengevallen is, want niets spreekt meer tot de verbeelding dan knallende Watts, gierende kilowattuurtjes en rokende draaischijfmeters!

Volgend jaar weer? Misschien wel, immers het is nu te vroeg dag om daar nu al weer uitsluitsel over te geven. Want degenen die thuisgebleven zijn, hebben helaas een omvangrijk programma (met o.a. LED-verlichting & demonstraties, diverse zonnepaneel-voorbeelden etc.) gemist. Nu laat ik mijn gedacht gaan over wat volgend jaar beter/anders/grootser kan.

Mocht je toch nog willen komen kijken, er zijn tot en met 13 mei (moederdag) nog in het gehele land vele particulieren en bedrijven die open huis houden. Op afspraak mag je altijd eens nader kennis komen maken.

Eén gedachte over & ldquo; Solardays 6 mei 2012 terugblik & rdquo;

  • Dag Niels,
    Dank voor de gastvrije ontvangst, en leerzame hints en tips. Jouw gepassioneerde enthousiasme met betrekking tot duurzaamheid is een stimulans voor me geweest om in die richting ook actie te ondernemen.
    Zodra de productie van zonnestroom bij mij gestart is laat ik het weten.
    Groet,
    Peter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.