EMU S0-logger ontvangen

De EMU S0-logger

Afgelopen week is de TPG chauffeur meermalen langsgeweest met het pakketje, maar vandaag heb ik dan eindelijk de EMU S0-logger binnen. Dit apparaat heeft namelijk een web-interface ingebouwd voor het configureren van 9 S0-tellers (bijvoorbeeld voor gas, water, elektriciteit en (hier dus) zonnestroompanelen te bemeten) en teven 2 aansluitmogelijkheden voor temperatuur-sensoren. Deze sensoren heb ik niet bijbesteld, aangezien ik er nog geen doel voor heb. Maar wel voor 3 van de 9 ingangen: die komen aan de zonnestroompanelen. Waarom? Heel eenvoudig, de Arduino oplossing is an sich mooi, doch de stabiliteit is niet optimaal. Meermalen dat de verbinding naar PVOUTPUT abrupt stopt, maar het meten wel doorgaat. Wat minder is de heffing vanuit de douane: het pakketje van Zwitserse afkomst brengt bij de Staat 79 euro binnen. Tussen bestellen en ontvangen zit ca. 3 weken tijd tussen.

Nu nog proberen deze te laten praten met ZonPHP op de eigen MySQL database, en dan kan Sonnenertrag.eu daar zijn informatie dagelijks uit halen… Nu eerst aansluiten en de firmware controleren, om te zien of versie 1.5 er reeds op staat.

0 gedachten over “EMU S0-logger ontvangen

  • Hoe duur was de logger en welke andere apparatuur heb je nodig om te kunnen monitoren? Welke apparaten hebben S0 poorten? Welke omvormers en of meters?

  • Prijs: 350 EUR inclusief verzendkosten, daarbij komt nog inklaring door douane (ca 79 EUR).

    o.a. Piko Kostal omvormers hebben S0-signaal, anders is een aparte digitale kWh-meter te plaatsen in de meterkast (ca 30 eur p meter/omvormer) Verder gewoon internet en ethernetkabel, geen software.

  • Op 1 mei 2017 de SD-kaart vervangen door een verse. Precies op tijd want formatteren lukte niet meer, dus maximaal aantal schrijfacties benut

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.