PV-burgercollectief nieuwe deelnemer meldt zich (4.410Wp STC)

En ja hoor! De volgende deelnemer van het door Leo Korving geïnitieerd zonnepanelen-burgerinitiatief heeft de weg naar mijn website gevonden. Dit keer doet Peter Thissen zijn verhaal van een toch wel (dat mag wel gezegd worden) een flink zonnestroom-systeem!

Peter Thissen stuurde dan ook een aardige verzameling fotomateriaal toe van de werkzaamheden verricht door Atama Solar.

“Vanmorgen (11 juni j.l.) om klokslag 07.00 uur meldden 3 monteurs van Atama zich om aan de installatie van de zonnepanelen te beginnen.

De eerste uurtjes was het nat en glibberig op het dak maar gelukkig werd het vervolgens droog. Dat was wel prettiger voor de acrobaten op het dak die voor deze klus niet extreem hoog hoefde te klimmen maar van hoogtevrees moet je niettemin toch geen last hebben. De montage verliep vlot.”

Peters’ systeem is dan ook opgebouwd uit 3x 6 panelen van Canadian Solar (18x 245 Wp STC-vermogen, dus 4410 Wp). Deze zijn aangesloten op een 3-fase Piko Kostal 4.2 omvormer, die voorzien is van o.a. een Ethernet-aansluiting voor koppeling aan internet. Het is een logische optie om dan ook realtime de produktie te monitoren, direct vanuit de omvormer!

Orientatie is mooi op het zuiden gericht, schaduwvrij. Dat wordt dus een rokende hoofd-meter die duurzame energie zal gaan terugleveren. Ook hier is dankbaar gebruik gemaakt van de provinciale stimulering (max. EUR 1.000 per huishouden).

Foto’s gemaakt door Peter Thissen.

Ook hier geldt: ben je deelnemer van Leo Korvings’ burgerinitiatief en is je zonnepanelen-systeem geplaatst, laat het weten. Stuur foto’s en je verhaal op, dan zal ik deze in een artikel plaatsen.

Eén gedachte over & ldquo; PV-burgercollectief nieuwe deelnemer meldt zich (4.410Wp STC) & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.