Zonnepanelen project van start

Leo Korving (als initiator) met Allard Dijkstra (Atama Solar) en wethouder Ed Vandermeulen (portefeuille Samenleving, wonen en milieu) (foto: Frans Thoonen)

Vorige week is het dan van start gegaan: de levering & installatie van de vele zonnepanelen en omvormers in de gemeente Gennep bij enkele tientallen woningen. Dankzij het burgerinitiatief van Leo Korving zijn er zo vele huizen voorzien van deze betaalbare en duurzame energietechniek. Ik wens de nieuwe zonnebroeders- en zusters dan ook veel plezier en zon toe van de nieuwe aanwinst!
Dankzij de provincie Limburg zijn velen meegegaan met dit collectief. En per 21 mei is er nog subsidie mogelijk voor zonnepanelen (0,80 EUR per Watt-piek, met een maximum van EUR 1.000 per woning). Wil je toch nog meeliften op dit succes, kijk dan snel in de Maas-en Niersbode of email naar leokorving@home.nl
Wacht niet te lang, want wellicht mis je een mooi seizoen van veel zon en produktie, terwijl later dit jaar de BTW verhoogd wordt naar 21%.

Mochten er deelnemers van het burgercollectief ook in de kijker gezet worden op de website, meld je dan gerust bij mij. Ik ben stiekum benieuwd hoeveel STC-vermogen aan zonnestroompanelen nu wel zo geplaatst is in de gehele gemeente!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.