Opbrengst PV juli 2012

Deze maand even de opbrengst bekijken. Helaas door perikelen zijn de eerste 6 dagen van juli niet gemeten en geregistreerd in ZonPHP met de EMU S0-puls monitor.

Maar dankzij hulp (dank dank EricPlan) draait deze oplossing nu rocksolid. En gelukkig heb ik van de Jiangsu Kingsun panelen en de Sungrow omvormer de standen kunnen noteren (die redelijk nauwkeurig overeenkomen met metingen). Die handmatig vanuit de omvormer gemeten produktiedagen levert 98,7 kWh op.

Met de 293 kWh gemeten met de EMU monitor maakt dat : 391,7 kWh (genormeerd: 125,54 kWh/kWp) voor de Jiangsu Kingsun panelen (die dit jaar bemeten en gevolgd worden).

Ik ben benieuwd naar de resultaten die Siderea.nl zal aandragen voor dit (deel)systeem. Voor augustus kan ik in elk geval al verklappen dat een Tesla Roadster hier de nodige hoeveelheden lokaal gebakken zonnestroom zal gaan opsoeperen. Maar meer daarover volgt later in een apart artikel…. Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.