Opbrengst PV juli 2012

Deze maand even de opbrengst bekijken. Helaas door perikelen zijn de eerste 6 dagen van juli niet gemeten en geregistreerd in ZonPHP met de EMU S0-puls monitor.

Maar dankzij hulp (dank dank EricPlan) draait deze oplossing nu rocksolid. En gelukkig heb ik van de Jiangsu Kingsun panelen en de Sungrow omvormer de standen kunnen noteren (die redelijk nauwkeurig overeenkomen met metingen). Die handmatig vanuit de omvormer gemeten produktiedagen levert 98,7 kWh op.

Met de 293 kWh gemeten met de EMU monitor maakt dat : 391,7 kWh (genormeerd: 125,54 kWh/kWp) voor de Jiangsu Kingsun panelen (die dit jaar bemeten en gevolgd worden).

Ik ben benieuwd naar de resultaten die Siderea.nl zal aandragen voor dit (deel)systeem. Voor augustus kan ik in elk geval al verklappen dat een Tesla Roadster hier de nodige hoeveelheden lokaal gebakken zonnestroom zal gaan opsoeperen. Maar meer daarover volgt later in een apart artikel…. Stay tuned!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.