PV uitbreiding slaat toe: van 1120Wp naar 1690Wp

Suntech STP280-24Vd (4 stuks) op eerste rij, de STP285-24Vd (2 stuks) staan op de tweede rij opgesteld in de Kollermolen

Mijn ouders hebben hun systeem uitgebreid van 4x 280Wp Suntech panelen naar 4x 280Wp + 2x 285Wp. Zoals je ziet: mooi strak op het dak. Intussen is de ballast in de bakken geplaatst, en de omvormer gewisseld: ik heb hun SMA SB1200 omvormer geruild voor mijn SMA SB1700 omvormer. Zodoende matched de SB1200 omvormer beter bij mijn 6 panelen (1140Wp) en hebben zij weer voldoende om hun panelen aan te sluiten. Daarbij is een tweetal lightboxen hergebruikt: door 1 doormidden te slijpen, is deze exact op maat (zowel qua maatvoering van montagepunten als de hellingshoek, ca. 25 graden).

Alles is zonder de nederlandse BTW subsidie (*kuch*) aangeschaft en zelf geplaatst. Het enige waarop nu nog gespannen gewacht wordt is de pakketdienst die een tweetal verloopkabels gaat afleveren. En met eerdere metingen, goed voor 980kWh/kWp, komt hier naar verwachting circa 1587kWh aan energie binnen bij dit huishouden.

EĆ©n gedachte over & ldquo; PV uitbreiding slaat toe: van 1120Wp naar 1690Wp & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.