Duurzame energie in het Perron

Installatie met 2 hellingshoeken

Ik zag al enige weken deze installatie staan, en nu dan op een zonnige zaterdag een foto en een kort artikel er over van deze installatie op het Pagepark te Gennep, gelegen aan de straat Perron.

Bijzonder is de constructie: de staande zonnepanelen (in portrait stand, tegen de muur van de woning) zijn verankerd geplaatst, hellingshoek ca 60 graden. De liggende landscape opgestelde panelen liggen rond de 25 graden hellingshoek.

De panelen (72 cellen per paneel) zijn onderbroken door een op het dak geplaatste warmtepomp (de airconditioner). Merk en type/model paneel: tot nu toe onbekend. Merk/type van de omvormer(s) ook nog onbekend. Is er meer informatie voorhanden, of weet de eigenaar zijn installatie/woning te herkennen: stuur gerust meer detail informatie toe!

Voorzichtige schatting: 10 zonnepanelen, ca. 240Wp per paneel, allen georienteerd op het zuiden met diverse hellingshoeken. Gokje? 1800kWh aan elektriciteit op jaarbasis? Wie zal het zeggen…

Update 16 oktober 2012:

De trotse eigenaar had via mijn website zijn installatie herkend, en gelijk details toegestuurd (waarvoor hartelijk dank!!)

Harm Simons meldt met trots:

“Betreft inderdaad 10 panelen met een vermogen van 240Wp aangesloten op een Delta omvormer type Solivia 3.3.
De gehele installatie is via een gateway aangesloten op internet voor monitoring.

De reden van onze keuze voor een wat grotere omvormer is dat wij in de toekomst nog een soort van carport willen plaatsen met als dak 6 panelen, deze kunnen dan ook op de omvormer aangesloten worden. (noot redactie: goed plan, echter het kan lastig worden om later bijpassende zonnepanelen hiervoor te vinden die van (nagenoeg) gelijke karakteristieken zijn (elektrisch)).

Het beoogde vermogen per jaar ligt rond de 2000 kw. (noot redactie: ik ga hier even vanuit dat er 2.000 kWh geproduceerd wordt, iets wezenlijk anders als een vermogen van 2.000 kW (dat is 2MW…))

Voor de opstelling is gekozen gezien wij op het dak een tweetal warmtepomp installaties hebben staan voor de verwarming van het woonhuis, boven d.m.v. Binnendelen, onder d.m.v. vloerverwarming.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.