Mobiele telefoon recyclen

De oude GSM, een HTC Desire, was 2 weken na aanschaf al retour reparatie: een lichtsensor defect. 2-3 weken later weer hersteld en ontvangen. Tot de laatste keer soortgelijk probleem weer optrad. Gecombineerd met de vele spontane resets (ik draaide de standaard Android 2.3 release die HTC beschikbaar gesteld heeft) nam de irritatie alleen maar toe…. Door de resets ook nog veelvuldig agenda en email-instellingen verloren, dus de maat was uiteindelijk snel vol. Re-cycle…

Dit keer eerst even gezocht op internet naar inlever-mogelijkheden voor de smartphone. En zo kwam GSMLOKET.nl als degene naar voren die het hoogste bod gaf op de HTC Desire S. Eenvoudige registratie, een bevestigings-mail later, en ik kon deze opsturen via Kiala, dus ook nog zonder verzendkosten en inclusief verzekering.

Zaterdag 1 september afgegeven bij het Kiala-verzamelpunt in Gennep, en 5 september stond het geld er keurig op. Diezelfde dag, 5 september, uiteraard een keurige email ontvangen waarin dit ook nog wordt bevestigd. Al met al een vlotte afhandeling! Dit is tot nu toe de snelste afhandeling. Zoals je kan lezen op de site heb ik ook reeds met Zonzoo gewerkt bij het recyclen van mobiele telefoons. Met een gerust hart kan deze nu verantwoord worden hergebruikt door de diverse edelmetalen en legeringen verantwoord te splitsen.

  • Voorafgaand aan het versturen heb ik uiteraard de miniSD geheugenkaart verwijderd, en een algehele/’harde’ reset uitgevoerd om zeker te zijn dat de aanweizge gegevens niet meer (eenvoudig) te achterhalen en/of misbruiken zijn door derden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.