BMF jubileum in St. Anthonis

Vandaag naar St. Anthonis (‘sint Tunnis’ voor de echte kenners) gereden om daar de presentatie/beurs/jubileum van de Brabantse Milieu Federatie te bezoeken. Naast uiteraard de aanwezigheid van de jubilaris, ook nog enkele standhouders met o.a. elektrische cross-motoren, een Peugeot 508 hybride (fossiele brandstof & elektriciteit), een Peugeot Ion (100% elektrische auto) bewonderd.

Tijdens de presentatie van 16.00 tot 17.00u is een lokaal initiatief besproken van gemeente Haaren, waar burgers zelf een gezamelijke inkoopactie voor zonnestroompanelen hebben opgestart. Totaal  75 huishoudens (in de gemeente en daarbuiten) die hebben aangehaakt en vele  honderden zonnepanelen hebben (laten) installeren.

Na afloop heb ik nog nagepraat onder genot van een drankje met enkele bezoekers, en van gedachten gewisseld. Valt mij persoonlijk op dat de duitse EEG gelijk gesteld wordt aan een subsidieregeling (die dat nadrukkelijk NIET is!!). En natuurlijk de stelling van duitse zonnepanelen zijn veel beter dan chinese fabrikaat panelen even heftig verdedigd 😉 Al met al een mooie middag om de regen te ontwijken en nuttig door te brengen, met als recente aanwinst 2 zakjes zadenmengsel voor bloemen die essentieel zijn voor onze gevleugelde vrienden: de bij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.