Alternatief vervoer rondom de werkplek

DLL-bikes Het heeft even geduurd, maar door tijd aan andere zaken (zoals de voorbereiding op Duchenne Heroes “Heeft u mij al gesponsord?” ) nu een nieuwsflits! Mijn werkgever heeft sinds vandaag fietsen beschikbaar gesteld om op duurzame en gezonde wijze een lokaal transportprobleem te tackelen. Soms wil het geval dat je een afspraak hebt elders in Eindhoven. Normaal haal je je auto op, en rij je een kilometer of 2-3 rond om daar je afspraak te bezoeken. Vervelend, want het is een kleine verplaatsing en je belast de buurt rondom de afspraak met auto’s (ruimte, geluid, fijnstof). Daarnaast regent het bijna nooit. Wat zou je beletten om een fiets te pakken?

De Lage Landen heeft nu de mogelijkheid om een zevental fietsen in te zetten voor medewerkers. Met een eenmalige registratie kan de medewerker met zijn/haar toegangspas een fiets ‘ontgrendelen’ uit de fietsenstalling. En na afloop kan de fietssleutel ingeleverd worden en blijft de fiets verzorgd achter in de vergrendeling. Ook buiten kantoortijden!

Bijzonder is de verder integratie met ICT: vanaf de werkplek kan je direct zien hoeveel fietsen nog voorhanden zijn in de stalling. EN een weersvoorspelling per uur voor die dag is op dezelfde pagina te raadplegen! Ergo: er is GEEN reden meer om niet de fiets te pakken! šŸ™‚

Nu weet ik wel dat sommige andere bedrijven ook een ‘deel-fiets’ hebben, maar eigenlijk zou deze toepassing voor meer bekendheid moeten zorgen. En… heb je na afloop een defect aan de fiets? Je kan het direct melden en een monteur/fietsenmaker zorgt voor herstel ervan. Goed geregeld toch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.