Deuren en tocht-preventie

deurpost-tuin
In geel omcirkeld de stel-punten waarmee de deur beter aansluit op de tochtrubbers.

De tuindeur was al van de winter een doorn in het oog: met wind op deze tuindeur voelde je gewoon de tocht. Niet bevorderlijk voor je gevoel/comfort, en zeker niet voor het energieverbruik. Maar ondanks dat de rubbers er goed uitzien, blijken deze niet mooi af te sluiten. Dus op zoek naar oplossing. Misschien nieuwe (dikkere) rubbers als tochtstrip monteren? De oplossing was eenvoudiger dan ik dacht: het slot in de deur kan ik verstellen. Afhankelijk hoe je deze afstelt, kun je de deur makkelijker/minder makkelijker in het slot trekken. En laat het bouwbedrijf nu gewoon op zijn losse stand afmonteren, want ‘dat sluit zo makkelijk’…

Ik heb dus een imbus-sleutel gebruikt (4 mm), en kon daarmee de concentrische schroeven verstellen. Nu moet je de deur iets nadrukkelijker dicht trekken, maar: dan zit deze ook zo dicht dat de tochtrubbers mooi afsluiten en er geen zucht wind er door geduwd kan worden!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.