Importheffing op chinese panelen een feit

nos-heffing-chinese-panelen Het is vandaag een feit: de Europese Unie legt een importheffing op aan fabrikanten van chinese zonnestroompanelen. Vanaf donderdag 6 juni 2013 zal een initiele heffing worden gezet ter hoogte van 11,8%.

Vanaf augustus 2013 kan zelfs deze importheffing tot een hoogte van 47,3% oplopen.

Goed nieuws voor de ‘early adapters’, slecht nieuws voor de mensen en bedrijven die nog in gaan stappen en nog meer geld zien verdampen door langdurig uitstellen en getwijfel van hun (eigen) zijde šŸ˜‰

En voor plannen rondom het (geplande) solar park in mijn gemeente (Energiepark Brem), betekend dat een hele ommezwaai van de (financiele) business case. Want het park staat er zeker nog lang niet voor augustus a.s., waardoor in het ergste geval een prijsstijging voor de panelen van de genoemde 47,3% een ‘keihard feit’ is.

Hoe de bal zal gaan rollen in Europa en de Ā duurzaamheids-doelstellingen van menig natie: niemand die het weet. Evenmin weet niemand wanneer de zon optimaal schijnt, derhalve van mijn zijde: pluk de dag!

Bron: Reuters schrijft hierover

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.